Polemik & Kulis
19 Nis 2016 09:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:28

Şansal Büyüka'dan Aziz Yıldırım'a canlı yayında sert cevap: Biz afedersiniz diyecek sanırken...

Şansal Büyüka, kendisini sert bir dille eleştiren Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a Maraton programında cevap verdi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında Ersun Yanal hakkındaki görüşlerini dile getirirken, Şansal Büyüka'ya da ağır eleştirilerde bulunmuştu. Büyüka, Trabzonspor-Gençlerbirliği maçının ardından yayınlanan Maraton programında Yıldırım'ın bu sözlerine yanıt verdi.

Büyüka, "Ben Aziz Yıldırım'ın bugün sonuçlar nedeniyle 'Afedersiniz' diyeceğini sanıyordum ama, başkan yine kendisi dışında herkese verdi veriştirdi. Biz de üstümüze düşen payı aldık. Her kulübe saygı duyduğumuz gibi Fenerbahçe’ye de saygı duyuyoruz. Polemiklere ve tahriklere de asla takılmayız. Düşüncelerimizi sizlerle paylaşacağız" diye konuştu.

ŞANSAL BÜYÜKA VERDİ VERİŞTİRDİ

Şansal Büyüka, daha sonra şu açıklamaları yaptı:

"Lig Tv ekranlarında hangi programda Ersun Yanal ile Fenerbahçe ismi yarım dakika bile verdi? Biz geçen hafta derbi sonrası Ersun yanal tezahüratlarına kanalımızda yer vermedik. (O protesto ekrana geldi) Biz Ersun hoca burada diye o görüntüleri vermedik. Biz bir yıldır Ersun Yanal ile Fenerbahçe'nin adını bir kez bile yan yana kullanmadık. Sayın Aziz Yıldırım, bizim hangi takıma hoca tayin ettiğimizi pazarladığımızı kim görmüş, kim duymuş. 20 yıldır Maraton programını yapıyorum, Ersun Yanal bizden mi gitti Fenerbahçe'ye?

Fenerbahçe seyircisi Nisan ayında takımını şampiyon yapan hocaya tezahürat yapıyor. Bunu biz mi yaptırıyoruz. Söyleyecek çok şey var ama polemiğe girmek istemiyorum. Sayın Aziz Yıldırım her kötü sonuçtan sonra bu tür söylemlerde bulunuyor. Geçen sene Ersun hoca burada yoktu ama Fenerbahçe seyircisi yine Ersun Yanal diye bağırıyordu.. Ben isterdim ki bugün Aziz Yıldırım "Tamam kötü gidiyoruz ama şampiyonluk şansımız devam ediyor. Transferlerde hata yaptık" desin. Başkan "yorumcular eğitim alsın" diyor. Bizde 20 yıldır yorum yapan insanlar tam da futbolun içinden gelmiş bilgi birikimi olan kişiler.

Keşke medyayı bu kadar suçlarken biraz da özeleştiri yapsaydınız. Tarihin en ağır transferlerini yapıp yarışta geri kalıyorsanız biraz da hatayı kendinizde arayın."