Spor
24 Mayıs 2022 12:46 Son Güncelleme: 24 Mayıs 2022 13:22

Şansal Büyüka TFF'nin yeni başkanını açıkladı! "Hayırlı olsun diyelim"

Şansal Büyüka, Türkiye Futbol Federasyonu'nun başına eski Gaziantepspor Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin geleceğini ileri sürdü.

Spor yorumcusu Şansal Büyüka, Milliyet gazetesinde yayımlanan yazısında Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) başına, haziran ayında yapılacak genel kurulunda eski Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı ve eski Gaziantepspor Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin getirileceğini ileri sürdü.

"Hayırlı bir seçim olacağını düşünmüyorum. Ama biz gene de 'Hayırlı olsun' diyelim" ifadesini kullanan Büyüka, şöyle devam etti:

"Mehmet Büyükekşi, TİM'in ve daha sonra Gaziantep olan Gazişehir Kulübü'nün eski başkanı... Mevcut konjonktürün öne çıkardığı bir isim... 'İyi insan' diyorlar. İnsan profili o kadar bozuldu ki, zaten 'iyi' olması gereken insan için, artık 'iyi' olmak, özellik olarak söylenmeye başlandı.

'BÖYLE BİR TFF YAPISINDAN TÜRK FUTBOLUNA HAYIR GELİR Mİ?'

 Yeni yasaya göre zaten Hukuk Kurulu, Disiplin Kurulu, Tahkim Kurulu hiç değişmeden görevine devam edecek. Böyle bir TFF yapısından Türk futboluna hayır gelir mi? Hayır gelmez... Hatta daha kötü olur, daha iyi olmaz.

Ama bizim kulüplere müstahak... Gelene 'ağam', gidene 'paşam' derseniz, özgür iradenizle bir başkan adayı bile belirleyemezseniz, daha çoookk sürünürsünüz."

Büyükekşi, 2019 yılının eylül ayında Adil Sani Konukoğlu'ndan devraldığı Gaziantep FK başkanlığını, 2021 yılının haziran ayında Cevdet Akınal'a devretmişti.