Gündem
18 Eyl 2022 14:08 Son Güncelleme: 18 Eyl 2022 14:10

Şanlıurfa'da terör saldırısı: 1 şehit

Şanlıurfa Valiliği, Suruç ilçesindeki sınır karakoluna teröristler tarafından saldırı düzenlendiğini açıkladı. Hain saldırıda 1 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinin karşısında bulunan Suriye'nin terör örgütü PKK/YPG kontrolündeki Ayn El Arab bölgesinden, Esentepe Hudut Karakolu'na yönelik havan saldırısı düzenlendi. Teröristlerin saldırısında karakolda görevli sözleşmeli er şehit olurken, bir asker ise yaralandı.

ROKETATAR ATIŞIYLA KARŞILIK VERİLDİ
Yaralı asker, bölgeden tahliye edilerek, Suruç Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahale sonrası Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Sınır hattında konuşlu Türk Silahlı Kuvvetleri topçu birlikleri de saldırının yapıldığı bölgedeki terör hedeflerini obüs ve çok namlulu roketatar atışlarıyla ateş altına aldı.

BİR ASKER YARALI
Şanlıurfa Valiliği de sosyal medya hesabından, "Suruç'ta sınır karakolumuza hain saldırı sonucu 1 kahraman Mehmetçiğimiz şehit olmuş, 1 askerimiz de yaralanmıştır. Mehmetçiğimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabır dileriz. Yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyoruz" paylaşımı yapıldı.