Sanatçılarla bir araya geldi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iftar yemeğinde kimler vardı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan sanatçılarla iftar programında bir araya geldi. Erdoğan, "İlhamını bu topraklardan, bu milletten, bu medeniyetten alan hiçbir sanat eserinin başarısız olmayacağına inanıyorum" dedi.

Sanatçılarla bir araya geldi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iftar yemeğinde kimler vardı? - Sayfa 1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Beşiktaş’ta bulunan Dolmabahçe Sarayı’nda sanatçı, oyuncu ve ünlü isimlerle düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan programda bir konuşma yaptı.

119
Sanatçılarla bir araya geldi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iftar yemeğinde kimler vardı? - Sayfa 2

“KÜLTÜR İNSANLARI VE SANATÇILAR MEDENİYET LOKOMOTİFLERİDİR”

“Medeniyet dediğimiz ve tarifi bile kolay olmayan kavramın en önemli unsurlarından biri de kültür sanattır” diyen Erdoğan, şunları söyledi:

Gelişme yolunda ilerleyen toplumları birbirlerinden ayıran, özgün yönlerini en iyi şekilde ortaya koyan fark mimariden müziğe geniş bir yelpazeye yayılan kültür sanat ürünleridir.

219
Sanatçılarla bir araya geldi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iftar yemeğinde kimler vardı? - Sayfa 3

Dolayısıyla kültür insanları ve sanatçılar, toplumların kendi renklerini oluşturabilmeleri ve onun da ötesinde bunu tüm dünyaya yansıtabilmelerini sağlayan medeniyet lokomotifleridir.

Teknoloji alanındaki gelişmeler herhangi bir renk vermeden, insanlığın ortak malı olmakla birlikte kültür ve sanat ürünleri değdikleri her yere kendi özgün mesajlarını taşırlar.

Medeniyet mi insanı biçimlendirir? İnsan mı medeniyeti oluşturur? sorusu insan ortak paydası üzerinde şekillenerek aslında kendi cevabını veriyor.

319
Sanatçılarla bir araya geldi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iftar yemeğinde kimler vardı? - Sayfa 4

“SANATÇI TOPLUMUN AYNASIDIR”

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

Sanatçılarımız icra ettikleri sanat dalının ötesinde işte böyle büyük bir misyonun işte böyle önemli bir sorumluluğun sahibidirler. Esasen sanatçı toplumun aynasıdır. Toplumun birikimi, zevki, derdi, hayali sanatçısını biçimlendirir, yönlendirir.

419