Gündem
08 Mayıs 2015 16:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:32

Sanatçılardan oyuncu Defne Halman'a destek!

Sanatçılar Girişimi, Defne Halman'ın Erdoğan tarafından hedef gösterilmesine tepki gösterdi.

Sanatçılar Girişimi Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri töreninde Rumeli Hisarı’na mescit yapılmasını eleştiren konuşması nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hedefi olan Defne Halman’da destek çıktı.

Açıklama yayınlayan Sanatçılar Girişimi “Gericiliğin ülkeyi bir bilinmeze sürüklenmesi, sanat ve sanatçı düşmanlığı, kültürel varlıkların talanı bir an önce durdurulmalıdır” dedi.

“Gericiliğin ve yandaşlığın kültürel varlıklarımızı talan edişi, sanat ve sanatçıları ötekileştirme girişimleri düşmanlık boyutuna ulaşmıştır.

“Antalya ve İstanbul Film Festivallerinde yaşanan sansür rezaleti yere çalınıp, dünya sanat hareketlerine rezil olanlar barışı, kardeşliği, insanlığın düşüncelerini açıklama ve sanat üretme özgürlüğünü yok etmenin peşindedirler. Boşunadır.

“Sanatçı arkadaşımız Defne Halman’ın Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Ödülleri töreninde yaptığı ve her kelimesini onayladığımız konuşmasını diline dolayan gerici basına ve şarlatanlara destek verip, meydanlardan kin ve nefret kusan RTE bizleri şaşırtmamıştır.”