Televizyon
31 Ağu 2019 13:45 Son Güncelleme: 31 Ağu 2019 13:49

Sanatçılar kadın cinayetleri için tek yürek oldu!

Woman Tv'de yayınlanan “Şafak Yavuz'un Vizöründen " programında kadına şiddet ve kadın cinayetleri tartışıldı.

Canlı olarak yayınlanan programın konukları arasında tiyatro oyuncusu Ayça Erturan Kırca, senaryo yazarı Birol Güven, senarist Nuran Devres de vardı.
 
Reyting rekorları kıran Kara Melek, Bize Ne Oldu ?, Marziye gibi dizilerin senaristi Nuran Devres kadın cinayetlerinin eğitimle çözülebileceğini kaydetti. Devres, Diyanet'e büyük iş düştüğünü, Cuma hutbelerinin bunun için bir fırsat olduğunu kaydetti.

Programa katılan oyuncu Zeynep Özyağcılar ise, kadın cinayetlerinin çözümü için kökten bir değişime ihtiyaç olduğunu belirtti. İtalya'daki cezaları örnek gösteren Özyağcılar, "Vatandaşlıktan çıkarma gibi ağır yaptırımlar olmalı" diye konuştu. 

Programım erkek konuklarından senarist Birol Güven ise, senaristlere büyük iş düştüğünü belirtti. Güven, " Şiddeti uygulayanları kahramanlaştırırsak, bu çok büyük bir sorunla karşı karşıyayız demektir" şeklinde konuştu. 

Oyuncu Ayça Erturan Kırca ise, kadına şiddetin mutlaka ekrana taşınması gerektiğini bu gerçekleri göstermenin zorunlu olduğunu söyledi. Erturan Kırca, " Bunların yaşandığını göstermezsek olmaz. Masal dünyasında yaşıyormuşuz gibi olur" dedi. 

Canlı yayına telefonla katılan şarkıcı Şevval Sam ise, kısa vadede çözüm önerisinin kadınların kendini savunması olduğunu söyledi. Sam, kadınların güvende olmadığını da belirtti. 

Telefon bağlantısıyla programa katılanlardan biri de oyuncu Oktay Kaynarca idi. Kaynarca " Bir cinayete sessiz kalmak, o cinayete ortak olmaktır" dedi. Kaynarca, erkek ve kız çocuklarının eğitiminin önemine dikkat çekti. 

Programa telefonla katılan tiyatro oyuncusu Emre Kınay ise, caydırıcı cezaların bu cinayetleri ancak önleyebileceğini kaydetti. "Kız ve erkek çocukları arasında hiçbir fark olmadığını anlatacağımız rehabilitasyon merkezlerini kurmamız lazım " şeklinde konuştu.

Tiyatro oyuncusu Altan Erkekli de, programa telefonla katılarak kadınları aşağılayıcı zihniyetin değişmesi gerektiğini söyleyerek Nazım Hikmet'in Kadınlar şiirini okudu. Oyuncu Nilgün Belgün de "Katiller gün yüzü görmesin " diyerek kadın cinayetlerine tepki gösterdi. 

Kadın cinayetlerinin tartışıldığı "Şafak Yavuz'un Vizöründen" programının tekrarı yarın akşam 21.00 'de Woman Tv'de.