Gündem
26 Eyl 2017 15:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:08

Sanatçı Pınar Aydınlar'a çifte şok! Saldırıya uğradı, hapis cezası aldı!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclis Üyesi ve sanatçı Pınar Aydınlar, Kağıthane'de aracıyla seyir halindeyken saldırıya uğradı.

Sanatçı Pınar Aydınlar, Kağıthane’de saldırıya uğradı. Sosyal medya hesabı üzerinden saldırıya uğradığını duyuran, hasar alan otomobilinin fotoğrafını yayınlayan Aydınlar, saldırganın kızıl sakallı ve orta boylu olduğunu yazdı.

Açıklama yapan Aydınlar, “Bugün duruşmam vardı, adliyeye annemle birlikte giderken Kağıthane’de ışıklarda bordo renkli Doblo bir arabadan inen bir kişi cama vurdu, arabaya tekme attı. Arabanın camı kapalı olduğu için yüzüme vuramadı. Ben de hemen yoluma devam ettim. Planlı bir şey olduğunu düşünmüyorum, muhtemelen tanındığım için anlık bir şekilde gerçekleşti” dedi.



HDP PM Üyesi sanatçı Pınar Aydınlar, 2002 yılında halk müziği sanatçısı Arif Sağ’ın oğlu Tolga Sağ ile evlenmişti. Bu birliktelikten Turna ve Toprak isimlerinde ikiz çocukları bulunan çift 2011 yılında boşanmıştı.

10 AY HAPİS CEZASI ALDI

HDP'den milletvekili ve belediye başkan adayı da olan sanatçı Pınar Aydınlar’a 10 ay hapis cezası verildi.

Aydınlar’a verilen cezaya gerekçe olarak,  7 Haziran 2015 seçimlerinde İzmir’de yaptığı seçim konuşmaları gösterildi.

‘Örgüt propagandası yapmak’la suçlanan Aydınlar, tarafına ulaştırılan tebligatın ardından 1 hafta içerisinde teslim olacak.