Gündem
28 Nis 2021 14:48 Son Güncelleme: 28 Nis 2021 16:13

Sanatçı Orhan Aydın'a tepkiler linç kampanyasına dönüştü!

Orhan Aydın, alkol yasağıyla ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle sosyal medyada gündem oldu. Aydın, "içki satışı yasağının iki adı var biri şeriat diğeri faşizm...İkisi de aynı lağımdan beslenir" demişti. Bu paylaşımın ardından sosyal medyada karşıt görüşlü kişiler, Aydın'ın tutuklanmasını talep etti.

73 yaşındaki tiyatro ve dizi oyuncusu Orhan Aydın, yayınladığı bir twitter mesajı nedeniyle hedef alındı. Sosyal medyada bir kesim Aydın'ı hedef göstererek, "#OrhanAydınTutuklansın" etiketiyle kampanya başlattı.

Tiyatro sanatçısı ve oyuncu Orhan Aydın, 18 günlük tam kapanma sürecinde alkollü içki satış yasağına ilişkin kararın ardından, Twitter üzerinden  “İçki satışı yasağının iki adı var. Biri şeriat diğeri faşizm… İkisi aynı lağımdan beslenir” şeklinde tartışma yaratan ifadelere yer verdi.

Ünlü sanatçı daha önce de sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınmıştı.

Tepkilerin hedefindeki isim Aydın, konuya dair "Kadın,doğa katliamlarını,talanı, çocuk evliliğini hırsızlığı,kardeşi kardeşe kırdırıp kafa kesmeyi savunan;kan-kin-nefretten beslenen bir sürü #OrhanAydınTutuklansın diye beni hedef göstermişler. Profillerin tamamı şeriat isteyen islamcı terör örgütleri sevicisi. Şaşırmadım." yorumunda bulundu.

#OrhanAydınTutuklansın etiketiyle Orhan Aydın'a tepkilerini dile getiren kullanıcıların yanı sıra, sanatçıya destek mesajı yazan birçok kullanıcı da bulunuyor.

ORHAN AYDIN KİMDİR?

Orhan Aydın, 27 Eylül 1947'de Ankara'da doğdu. Aslen Artvinli olan sanatçının tiyatro hayatı ortaokul son sınıfta başladı. Uzunca bir süre Ankara Halkevleri'nde çalıştı.

1976 yılında kendisinin yazdığı ve yönettiği oyunla İstanbul'da okullar arası tiyatro yarışmasında birincilik kazandı.

Bu başarı ile dikkatleri çeken Orhan Aydın, TRT İstanbul Çocuk Radyosu'nda 1976-1978 yılları arasında çocuk saati programları yaptı.

Büyük beğeni toplayan bu programlar sonrasında TRT'de birçok programda yer aldı.

1980'de TRT'de yayınlanan 5 Dakika adlı program Kavruk Hasan tiplemesiyle daha geniş kitleler tarafından tanındı.

1992 yılında yapımcılığını Selim Soydan'ın, yönetmenliğini Bilge Olgaç'ın yaptığı Kurşun Adres Sormaz adlı sinema filminde hakim rolünde oynarken başrollerde Aytaç Arman, Halil Ergün, Levent Ülgen, Şerif Sezer rol almıştır.

2017 yılında 'Nazım Oyuncuları' adlı bir tiyatro gurubu ile yönetmenliğini yapıp oyunculuk da yaptığı 'Nazım Hikmet Onlar ki', adlı oyunda 'Barış barış barış'diye bir kolaj, Louis Aragon'dan Pablo Neruda'ya, Ataol Behramoğlu'ndan Nazım Hikmet'e, Bertolt Brecht'den Puşkin'e şiirler, bu şiirlerden şarkılar ve görselleri içeren, Orhan Veli Kanık'dan Cep Delik Cepken Delik, Sabahattin Ali'den Tabutumun Altı Çatlak, Can Yücel'den Aşk Olsun adlı gösteriler sürüyor.Muhalif kişiliği ile bilinen Orhan Aydın, İnternet üzerinden yayın yapan soL haber portalındanda köşe yazarlığı yapmaktadır.TKP üyesi olan Orhan Aydın, 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde İstanbul 2. bölge Bağımsız milletvekili adayı oldu.

ETİKETLER
#orhan aydın #twitter