Kültür Sanat
08 Şub 2023 11:07 Son Güncelleme: 08 Şub 2023 11:21

Sanatçı Aziz Taştan ailesi ile yaşamını yitirdi!

Kahramanmaraş ile beraber 10 şehri etkileyen deprem felaketi sanat camiasını da yasa boğdu.Türk Halk Müziği sanatçısı Aziz Taştan eşi ve iki kızı ile beraber Adıyaman’da depremde yaşamını yitirdi.

Kahramanmaraş Pazarcık’da 7,7 ve Elbistan’da 7,6 şiddetin de meydana gelen iki deprem,unutulmaz acılar yaşatıyor.

ADIYAMANLI SANATÇI AZİZ TAŞTAN İLE AİLESİ DEPREMDE YAŞAMINI YİTİRDİ!

Her yaştan ve her kesimden on binlerce insanın yaşamını etkileyen yüzyılın deprem felaketi sanat camiasını da yasa boğdu.

Superhaber.tv'den Mevlüt Yüksel'in haberine göre; Türk Halk Müziği sanatçısı olan aynı zamanda öğretmenlik de yapan 42 yaşında ki Aziz Taştan eşi Özgür kızları Nujin (15) ile Şirin(5)Taştan ile beraber Adıyaman’da depremde yaşamını yitirdi.

Talihsiz sanatçı Taştan’ın deprem sırasında oturduğu Adıyaman merkeze bağlı Mimar Sinan Yeni Mahalle’de bulunan 5 katlı binanın 4.katında depreme yakalandığı ifade edildi.Kahramanmaraş Pazarcık’da medyada gelen ilk 7,7’lik deprem de Taştan’ın oturduğu binanın adeta ters döndüğü ve 3 katın,4.katın üstüne çıkmış olduğunun görüldüğü belirtildi.

 

BABA TAŞTAN İLE EŞİ VE KIZLARI EZKAZDA BİRBİRLERİNE SARILMIŞ HALDE BULUNDU!

Öğretmen, besteci ve söz yazarı olan Aziz Taştan ile eşi Özgür Taştan ve iki kızının cansız bedenlerinin birbirlerine sarılmış olarak bulundukları bildirildi.Sanat camiasında ve müzikseverler tarafından çok sevilen Taştan ile ailesinin cenazelerini enkaz altından çıkaran arama kurtarma ekiplerinin gözyaşlarını tutamadıkları vurgulandı.

TRAFİK KAZASINDAN AĞIR YARALI KURTULMUŞTU!

Birincilikle kazandığı konservatuar başarısının ardından 2011 yolun da “Kaçak” ve 2013 yılın da “Gurur” adlı 2. solo albümü çıkaran Aziz Taştan’ın ağır bir trafik kaza geçirerek ölümden döndüğü anlaşıldı.Batman’da müzik öğretmenliği yapan Taştan’ın kullandığı otomobil ile 15 Ocak 2021 tarihinde Batman’dan Adıyaman'a giderken kaza yaptığı ve ağır yaralanarak aylarca hastane de tedavi gördüğü kaydedildi.

YAPIMCISI AHMET AKKAYA’DAN DUYGU DOLU SON VEDA YAZISI…

Kendine has tarzı ve besteleri ile geleceğin Ahmet Kaya’sı olarak gösterilen Aziz Taştan’ın depremde yaşamını yitirmesi üzerine,arkadaşı ve albüm yapımcısı Ahmet Akkaya’dan duygu dolu bir paylaşım geldiği görüldü.

Akkaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ”Anlamsız yığınlar içinde çareleri tükenmiş derde atıp gitme demiştin bir eserinde..
Güzel insan, bu ölüm çok erken oldu. Yapacak daha çok işimiz vardı. Sen çok özel bir insan, çok iyi bir sanatçıydın. Yüreğimizi yaktın, perişan ettin bizi…
Çok değerli sanatçı Aziz Taştan kardeşim Adıyaman’daki depremde ailesi ile birlikte enkaz altında kalarak vefat etmiştir. Kendisine, ailesine ve depremde vefat eden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı, yaralılara acil şifalar dilerim.
Allah bir daha böyle bir afet bizlere yaşatmasın temennisiyle…” yazdı.

“5 ŞARKI İLE YENİ ALBÜMÜ İÇİN İSTANBUL’A GELECEKTİ!”

Deprem kurbanı sanatçı Taştan’ın yapımcısı Ahmet Akkaya SüperHaber’e yaptığı açıklama da, ”Aziz kardeşimizi çok erken kaybettik.Türk müzik camiası ile beraber tiyatro ve eğitim camiası da mükemmel bir insanı yitirdi. Aziz Taştan yaşamını kazanırken dürüstçe ve yiğitçe çok mücadele etti. Zaman oldu kafede işletti.Hatta kafede de çıktı, türkü barlarda türkü söyledi.Özellikle üniversite konserlerinde çok tercih ediliyordu.Biz de kendisi ile bu son zamanlarda da bir albüm hazırlığı içerisindeydik. Aziz Taştan 5 şarkılık yeni eserlerini albüm yapmak için önümüzde ki günlerde İstanbul’a gelme hazırlığı yapıyordu.Çok değerli bir insan ve çok da yetenekli bir sanatçıydı.Kendisinin neredeyse 50'ye yakın eseri vardı.Şaşkın ve tarif edilemeyecek kadar da üzgünüz.”şeklinde konuştu.

 

AİLESİ İLE DEPREM KURBANI OLAN AZİZ TAŞTAN KİMDİR?

Adıyaman doğumlu olan Aziz Taştan müzik yolluğuna ve ardı arkası kesilmeyen başarılar kazanmaya çok erken yaşlarında başladı.Sanatçı kavramını alaylı ve okullu olarak ayırt etmeyen Aziz Taştan zorluklarla dolu hayat yolculuğunu kendine has yorumladığı hayat felsefesine tabi kalarak, zamanla müzik ve oyunculuk başarılarını perçinledi.Henüz orta öğrenim gördüğü dönemlerde beste yapmaya başlayan Aziz Taştan yeteneğini o zamanlar fark etti ve içindeki ışığa dogru yönelerek müzik hayatına adım attı. Müzik yeteneğinin yanı sıra.diger sanat dallarında da ilgisi ve yeteneği olan Taştan Niğde Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim İşi Öğretmenliği Bölümü'nü birincilikle kazandı. Burada 2 yıl okuduktan sonra eğitim hayatına Malatya İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Eğitim Fakültesi'nde yine aynı bölümde devam etti. Bu süre zarfından evlenen Taştan yaşamına Malatya'da devam ederek müzikal anlamdaki ilk deneme çalışmasını yaptı.Bununla birlikte ilk solo albümünü çikarma kararını alarak İstanbul’da ki müzikal yolculugunun aşımlarını attı.Taştan “Kaçak” ismini verdiği albümünü,geniş hayran kitlelerine ulaştırarak, daha ilk albümüyle insanların begenisini topladi.2013’te, müzik yasaminda kazandığı 15 yıllık engin tecrübelerini ikinci solo albümü için tekrar bir araya getiren Aziz Taştan kendi tarzını “spesifik müzik” şeklin de adlandırarak, "Gurur" isimli albümünü Akkaya Production markasiyla sevenleriyle buluşturdu. Ayrıca özel bir televizyon kanalinda “Yüregimin Ezgisi” ismini verdiği programı hazırlayıp, bir sezon boyunca sundu. Sanatçı Aziz Taştan ayrıca dört tiyatro oyunu yazıp sergiledi.