Gündem
26 Eki 2015 01:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:07

Sanat dünyasının acı kaybı! CRR'nin kalbi durdu!

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nun (CRR) yıllarca genel sanat yönetmenliğini yapan opera sanatçısı Arda Aydoğan hayatını kaybetti.

Aydoğan'ın Levent'teki evinde kalp krizi geçirdiği öğrenildi.

Dünyaca ünlü piyanistimiz Fazıl Say, Twitter adresinden Aydoğan'ın hayatını kaybettiğini duyurarak "Dostum , uzun yıllar CRR sanat yönetmeni Arda Aydoğan (52) bugün geçirdiği bir kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. şaşkınım ve Çok üzgünüm" diye yazdı.




1963 yılında Ankara'da doğumlu olan Arda Aydoğan, M.S.Ü. Devlet Konservatuarı Opera ve Konser Şarkıcılığı bölümünü bitirdi. 1989'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nun kuruluş çalışmalarında yer aldı. 1994'te CRR Konser Salonu'nun Genel Müdür ve Sanat Yönetmenliği görevine atandı. 1995'te CRR Opera Orkestra ve Korosu'nu, 1996'da CRR Senfoni Orkestrası'nı, 2003'te CRR Dans Tiyatrosu'nu kurdu. On yıl boyunca görev yaptığı CRR, onun döneminde Türkiye'nin ve Avrupa'nın sayılı konser salonları arasına girdi. Aydoğan son olarak iki ay önce Bakırköy'de yeni açılan Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi'nin başına getirilmişti.

Aydoğan'ın cenazesinin salı günü CRR'de yapılacak törenin ardından defnedileceği öğrenildi.