Gündem
19 Mayıs 2014 11:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:11

Sanat dünyasından spor dünyasına transfer! (Medyaradar/Özel)

Ünlü şarkıcıların menajeri ve basın danışmanı, sanat dünyasından spor dünyasına geçiş yaptı.

Birçok ünlü şarkıcının menajeri ve basın danışmanı Nalan Ersoy, Avrupa ve Arap ülkelerinde oldukça geniş bir hayran kitlesi olan Ozan Koçer ile çalışmalarını sürdürmeye devam edereken 'Türkiye Yıldızlarını Arıyor' futbol projesinin medya koordinatörlüğüne getirildi.

Ünlü menajer ve basın danışmanı, proje kapsamında futbolcular ve sanat dünyasının tanıdık simaları ile televizyon programı gerçekleştirecek.

Ersoy, sosyal sorumluluk projesi TV programı kapsamında gençleri Türkiye futboluna ve eğitime kazandırmayı hedefliyor. Yapılan kamuoyu araştırmaları neticesinde yapılacak olan eğitimli futbol ve TV projesi Türkiye'de bir ilk olacak.

Futbol Analiz ve İstatistik Uzmanı Proje Genel Direktörü Nesim Argun'un koordinatörlüğünde hayata geçirilmesi planlanan projenin ana teması 'Sokaklarda gençlerimizi kaybetmeden kazanmak' olacak.

Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde yaşayan, terör mağduru olmuş 14-16 yaş arası genç çocukları futbola kazandırmak amaçlı hazırlanmış bu proje ile Türkiye'nin gelecekteki futbol yıldızları belli olacak.

PROJE NEYİ AMAÇLIYOR?

İşsizlik, ailelerin içinde bulundukları maddi imkansızlıklar ve dolayısı ile eğitime olan ilgisizlik Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu Bölgelerindeki çocukları sokaklardaki yaşama ve teröre yönlendiriyor. Projenin öncelikli hedefi yetenekli gençleri hem futbola hem de eğitime özellikle topluma faydalı birer birey olarak kazandırmak.

PROJENİN İŞLEYİŞİ

Her ilde 5 gün boyunca Teknik Direktörler tarafından elemeler yapılacak. Elemelerde seçilen oyucular haftasonu yapılacak il finaline katılmaya hak kazanacaklar. Bu elemeler esnasında anlaşmalı televizyon kanalı çekimler için hazır bulunacak.

İl finalinde ünlü bir teknik direktör ve/veya yıldız futbolcu bulunacak. Katılım gösteren teknik direktör ve/veya yıldız futbolcular her il için farklı seçilecek. İl finali o gün televizyon kanalında elemeler sırasındaki görüntülerle birlikte yayınlanacak.

İl finallerinde seçilen oyuncular bölgeler bazında gerçekleşecek çeyrek finale katılmaya hak kazanacaklar. İki farklı lokasyonda gerçekleşecek çeyrek final sonunda elemeyi geçen sporcular yarı finale katılmaya hak kazanacaklar.

Sporcular yarı final için yeri daha sonra belirlenecek olan 1 haftalık kampa katılacaklar. Kamp esnasında sürekli olarak antremanlar, maçlar gerçekleşecek ve finale kalacak sporcular seçilecek. Tüm kamp süresince ilgili televizyon kanalı çekimlerini gerçekleştirerek yarıfinal sonuçlarının açıklanacağı televizyon programında yayınlayacak.

Finale kalan 36 sporcu 21 günlük bir kampa daha katılacaklar. Sonrasında seçilmiş olan 36 sporcu yapılan analizler sonrasında bilgi, beceri ve başarılarına bağlı olarak Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Liginde futbol ve eğitimlerine devam edecekler.

Projenin medya koordinatörü Nalan Ersoy, çok yakında ünlü futbolcular ve 5 yıldız sanatçıyla birlikte bir basın açıklaması yapacaklarını söyledi. 



MEDYARADAR/ÖZEL