Gündem
17 Eyl 2012 13:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:09

SANAT DÜNYASINA "YEDİRENK" HEYECANI GELDİ!

Sanata gönül vermiş bir grup insanın idealleri doğrultusunda kurulan Yedirenk Sanat Vakfı bir tanışma kokteyliyle etkinlik yolculuğuna start verdi.

Yedirenk Sanat Vakfı, düzenlediği tanışma kokteylinin ilkiyle birçok ünlü ismi bir araya getirdi. Geçtiğimiz cumartesi akşamı Vakfın Taksim’deki merkezinde düzenlenen programa sanatçılar yoğun ilgi gösterdi. Sanata emek verenler ile gönül verenleri buluşturmayı amaçlayan Yedirenk Sanat Vakfı, bu amaç doğrultusunda ilk etkinliğini de gerçekleştirmiş oldu.
Sanata gönül vermiş bir grup insanın idealleri doğrultusunda kurulan Yedirenk Sanat Vakfı bir tanışma kokteyliyle etkinlik yolculuğuna start verdi. Müzik, tiyatro ve sinema dünyasından yoğun katılımın olduğu davette samimi bir hava hakimdi. Uzun süre bir araya gelemeyenlerin bir şans olarak değerlendirdiği toplantıya koyu sohbetler damga vurdu.
Vakıf Başkanı Ali Tokul, davetlilere hitaben yaptığı konuşmada, konukların nezaket gösterip davete icabet etmelerinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Bundan sonraki süreçte hep birlikte sanat dünyasına önemli katkılarda bulunacaklarını belirten Tokul, iyi ve doğru projelere imza atmak için burda olduklarını, bu ülkeye mal olan kişilerle birlikte ulusal değerlerimizi evrensel hale getirmeye çalışacaklarını söyledi. Tokul sözlerine şöyle devma etti: "İnsanın ve insanlığın unutulduğu bu çağda yeniden insana ulaşmayı amaçlıyoruz, Bunu da sanatla yapacağız: çünkü, uygarlıklar sanat ikliminde varolur. Bu vesileyle sanat dünyasına bir yapı taşı olarak eklenmemizde katkıda bulunanlara da teşekkür ederim."
Bir medeniyetin yarınlara daha gelişmiş olarak ulaşmasının ve sağlam ayaklarla basmasının vazgecilmez öğelerinden birinin sanat olduğu hatırlatılan toplantıda konuklar, iyi dilek ve temennilerde bulunarak, sanat ve sanatçıya destek verilmesinin önemini vurguladılar.
Kurucuları arasında Garo Mafyan, Ahmet S. Kavurmacı, Fettah Tamince, Erhan Güleryüz’ünde bulunduğu Yedirenk Sanat Vakfı, mekan olarak sanatçıların buluşma noktası şeklinde tasarlandı. Vakfın misyonu “Tarih boyunca olduğu gibi bugün de Anadolu topraklarında sanatın gelişmesine katkıda bulunarak, ülkemizi ve ulusal değerlerimizi sanatın evrensel diliyle dünya kamuoyuna ulaştırmak; soyut ve somut kültürel mirasımızın yaşamasını ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak üzere eğitim faaliyetlerinde bulunmak ve bu bilince sahip donanımlı insan yetiştirmektir” şeklinde açıklıyor.