Gündem
04 Tem 2017 17:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:57

Samsung’dan Gear VR için önemli adım!

Sanal gerçeklik sektöründe Gear VR ile önemli bir müşteri kitlesine erişen Samsung, bu alandaki çalışmalarına hız veriyor.

Akıllı telefon pazarının lider ismi konumunda bulunan Samsung, geçtiğimiz sene VR sektörüne de adım atmıştı. Samsung’un Oculus ile birlikte tasarladığı ve akıllı telefonları ile uyumlu olarak çalışan Gear VR isimli sanal gerçeklik gözlüğü, kısa sürede önemli bir kullanıcı kitlesine erişmişti.

Gear VR’ın kısa sürede bu kadar sevilmesinin en önemli nedeni, stabil ve üstün performansının yanı sıra, son derece uygun bir fiyata sahip olmasıydı. Zira kendi ekranına sahip olan HTC Vive ve Oculus. Rift için istenilen uçuk paraların yanında Gear VR’ın fiyatı kullanıcılara fazlasıyla uygun gelmişti.

Gear VR’ın en önemli handikapı ise, Google DayDream gibi harici bir kontrol cihazına sahip olmamasıydı. Neyseki Samsung bu eksikliği de 21 Nisan’da düzenlediği etkinlikte tanıttığı yeni nesil Gear VR modeli ile giderdi.

Fakat Samsung’un yeni nesilde getirdiği harici kontrol cihazı da kullanıcıların istediği verimin uzağında kaldı. Bu durumu göz ardı etmeyen Güney Koreli teknoloji devi, manyetik alan çalışma prensibine dayanan yeni bir kontrolcü için patent aldı.

Bu yeni kontrolcü, şimdiki kontrolcüye oranla çok daha iyi bir hassaslık seviyesine sahip olacak. Kullanıcının elinin elde ettiği koordinatların, sanal gerçeklik ortamına aktarılmasını sağlayacak olan yeni kontrolcünün ne zaman hayata  geçirileceği ise henüz netlik kazanmış değil.

Zira Samsung’un yüzlerce patent başvurusu yapıp, bunlardan yalnızca birkaçını hayata geçirdiğini de unutmamak gerekiyor.