Teknoloji
17 Ara 2019 14:18 Son Güncelleme: 17 Ara 2019 14:32

Samsung Türkiye, telefon operasyonlarını durdurdu!

Samsung Türkiye, ülkemizdeki telefon operasyonlarını durdurma kararı aldı. Verilen karar üzerine, durumu yorumladığımız bir video çektik. Sorun çözülecek mi? Rekabet Kurumu yasağından vazgeçer mi? Bu soruların yanıtını videomuzda cevaplamaya çalıştık.

Samsung, iddiaya göre Türkiye'de faaliyette olduğu cep telefonu sektöründe bazı operasyonlarını durdurma kararı aldı. Rekabet Kurumu kararı sonrası oluşan karar, acaba diğer firmalar da aynı aksiyonu alır mı sorusunu akıllara getiriyor.

Bildiğiniz üzere, geçtiğimiz günlerde Rekabet Kurumu tarafından açıklanan karar doğrultusunda Google'a yüklü miktarda ceza kesmişti. Verilen ceza üzerine, Google iş birliği ortaklarına Türkiye'de Android lisanslarını vermeyi durdurmayı kararlaştırmıştı.

Kaynağını belirtemeyeceğiz bilgiye göre Samsung, Türkiye'de yapacakları telefonlar üzerine tüm etkinlikleri iptal etti. Ayriyeten de şu an yurt dışından herhangi bir teknolojik cihazı ülkemize getirmeme kararı, halihazırda bulunan modellerin de sevkiyatını durdurma kararı aldı.

Yani bu demek oluyor ki şu an firmanın elinde mevcut olan S ve Note serisi dahil olmak üzere modellerin stokları bittiği andan itibaren piyasada bu cihazları bulamayacağız. Türkiye'deki markanın yaptığı lansmanlar da ertelendiği için S11 ailesini de ülkemizde göremeyebiliriz.

Şok etkisi yaratan bu karar, firmanın Türkiye ayağından çekiliyor mu sorusunu akıllara getiriyor. Google'ın olası ambargosuna karşın yapılacak bu hamle temkin amaçlı olabilir. Ya da gerçekten Google'ın yapacağı hamlelere bağlı olarak değişecek süreçler yarabilir. Hep birlikte önümüzdeki süreci takip ediyor olacağız.