Spor
12 Nis 2023 00:48 Son Güncelleme: 12 Nis 2023 01:01

Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları belli oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçları bugün oynanan iki karşılaşma ile başladı. UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Manchester City, sahasında Bayern Münih'i ağırladı. Ev sahibi maçı 3-0 kazanarak büyük avantaj elde etti. Benfica ise sahasında Inter'i konuk etti. Karşılaşmayı 2-0 kazanan konuk ekip, İtalya'ya avantajlı skorla döndü .

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli turnuvasının çeyrek final ilk maçları bugün başladı.

Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçında, Leipzig'e 7 gol atan Manchester City, evinde Alman devi Bayern Münih'i konuk etti. Maçı 3-0 kazanan Manchester ekibi rövanş öncesinde büyük avantaj elde etti.

Maçta goller; 27. dakikada Rodri, 70. dakikada Bernardo Silva ve 76. dakikada Erling Haaland'dan geldi. Karşılaşmanın rövanşı 19 Nisan'da Münih'te oynanacak.

HAALAND 45'İ GÖRDÜ

Bu sezon resmi maçlarda 45 gol atan Erling Haaland, tarihte bir Premier Lig oyuncusunun bir sezonda kaydettiği en yüksek sayıya ulaştı.

Pep Guardiola ile Thomas Tuchel, kariyerlerinde dördüncü kez bir kupa mücadelesinde karşı karşıya geldi.. Bugüne kadar iki çalıştırıcı arasında oynanan dört maçın ikisini Tuchel'in çalıştırdığı takımlar kazanırken, ikisini de Pep kazandı.

Manchester City ile Bayern Münih arasında oynanan son 11 karşılaşmada, City 6. galibiyetini alarak 5 galibiyeti olan Bayern karşısında dengeyi bozdu.

INTER AVANTAJI KAPTI

Benfica, Şampiyonlar Ligi son 16 turunda bir başka Portekiz temsilcisi Porto'yu eleyen Inter ile karşı karşıya geldi. Mücadele 2-0 Inter üstünlüğüyle sona erdi. Maçta goller; 51. dakikada Barella'nın kafa vuruşu ve 82. dakikada Lukaku'nun penaltısıyla geldi.

Eşleşmenin rövanşı 19 Nisan'da Giuseppe Meazza Stadyumu'nda oynanacak.

İTALYAN FİNALİST GARANTİ

Inter, Benfica eşleşmesinde ikinci maçta hata yapmazsa yarı finale yükselecek.

Bu durumda, Milano ekibi Napoli-Milan eşleşmesinin kazananıyla yarı finalde karşılaşacak ve bir İtalyan ekibi finalde yer alacak.

Benfica ile Inter, Avrupa kupalarında dördüncü kez karşı karşıya geldi.

Oynanan 4 maçta Portekiz ekibi sahadan 3 kez mağlup ayrıldı. 1 maç berabere sona ererken, Benfica'nın Inter'e karşı galibiyeti bulunmuyor.

YARIN DA SÜRECEK

Geçen sezon da dahil kazandığı 14 kupayla Şampiyonlar Ligi tarihinin en başarılı takımı Real Madrid, unvanını koruma yolunda Chelsea engelini aşmaya çalışacak.

Yarı finalistler, 18-19 Nisan tarihlerindeki rövanş karşılaşmaları sonunda belli olacak.

Tamamı (TSİ) 22.00'de başlayacak çeyrek final ilk maçlarının programı şöyle:

12 Nisan Çarşamba:

Real Madrid (İspanya) - Chelsea (İngiltere)

Milan (İtalya) - Napoli (İtalya)