Şampiyonlar Ligi’nde artık bir devir sona erdi! Türkiye’den kaç takım olacak?

Şampiyonlar Ligi’nde yeni format önümüzdeki sezon itibarıyla yürürlüğe girecek. Bundan sonra grup maçları oynanmayacak. Bu hafta oynanan grup son hafta maçlarıyla bu format tarihe karışacak.

Şampiyonlar Ligi’nde artık bir devir sona erdi! Türkiye’den kaç takım olacak? - Sayfa 1

UEFA Şampiyonlar Ligi, kulüpler bazında dünyanın en önemli organizasyonu olarak değerlendiriliyor. Devler Ligi’nde bu hafta oynanan grup maçlarıyla birlikte bu format tarihin tozlu raflarındaki yerini aldı. UEFA, Şampiyonlar Ligi’ni artık yeni formatıyla oynatacak.

111
Şampiyonlar Ligi’nde artık bir devir sona erdi! Türkiye’den kaç takım olacak? - Sayfa 2

Temsilcimiz Galatasaray’ın da yer aldığı grup maçları Salı ve Çarşamba günü oynanan maçlarla sona erdi. 1993 yılından beri devam eden format, dün gece itibariyle resmen sona erdi. Önümüzdeki sezondan itibaren Şampiyonlar Ligi’nde yepyeni bir format olacak.

211
Şampiyonlar Ligi’nde artık bir devir sona erdi! Türkiye’den kaç takım olacak? - Sayfa 3

Şampiyonlar Ligi’nde artık grup aşaması uygulaması olmayacak. 36 takımlı lig mücadelesi formatı gelecek sezondan itibaren uygulanmaya başlanacak. Şampiyonlar Ligi yeni formatında, İsviçre sistemi olarak adlandırılan modelde turnuva lig usulüne göre oynanacak. Böylelikle 36 takımlı ligi ilk 8 surada tamamlayanlar, tur atlayacak.

311
Şampiyonlar Ligi’nde artık bir devir sona erdi! Türkiye’den kaç takım olacak? - Sayfa 4

9-24 arasında yer alan 16 takım ise play-off oynayacak. Turu geçen takımlar, son 16 turunda mücadele edecek.

411