Gündem
31 Mayıs 2013 15:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:11

ŞAMPİYON GALATASARAY, EN ÇOK KONUŞULAN FENERBAHÇE!

Mayıs ayı boyunca spor medyasında en fazla konuşulan kulüp, sporcu, teknik direktör ve yöneticiler belli oldu.

Medya Takip Merkezi’nin hazırladığı medya raporuna göre, şampiyon Galatasaray medyada Fenerbahçe’nin gerisinde kalırken, Burak Yılmaz, Aykut Kocaman ve Ünal Aysal aya damgasını vuran spor adamları oldular.Medya Takip Merkezi’nin Mayıs ayını içeren spor gündemi raporuna göre, Spor Toto Süper Lig’i Galatasaray’ın ardından ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe, medyanın en fazla yer verdiği spor kulüpleri arasında zirvede yer aldı. Yüz bini aşkın haber ve yazı ile gündeme gelen sarı-lacivertli kulüp, UEFA Şampiyonlar Ligi’ne yarı final oynaması ve Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanması, öne çıkan haberleri arasında ilk sıralarda yer aldı.

GALATASARAY’IN ŞAMPİYONLUĞU KONUŞULDU

2012-2013 yılının Spor Toto Süper Lig şampiyonu Galatasaray, medyada en çok söz edilen ikinci spor kulübü oldu. Ligin bitimine 2 hafta kala, Sivasspor maçında şampiyonluğunu ilan eden sarı-kırmızılı ekip, son hafta Trabzonspor’la evinde oynadığı maç sonrasında şampiyonluk kupasını kaldırdı. UEFA’nın internet sitesinde duyurulan Şampiyonlar Ligi sezon sonu ödüllerinde yılın sürpriz takımı seçilen Galatasaray, ay genelinde 84 bini aşkın haber ve yazıda yer aldı.

AVRUPA’DAN BURAK YILMAZ’A BÜYÜK İLGİ

Bu sezon fileleri havalandırdığı 24 gol ile Spor Toto Süper Lig’in gol kralı olan Burak Yılmaz, medyada da en çok konuşulan futbolcular sıralamasında lider oldu. Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı başarılı futbolu ile Avrupa kulüplerinin ilgisini toplayan Yılmaz’ın adı, medyada Chelsea ve Fiorentina gibi takımlarla anıldı. Galatasaray’da kalmayı düşündüğünü ifade eden genç oyuncu toplamda, 18 bine yakın haber ve yazıda yer buldu.

DROGBA 2. SIRADA

Galatasaray’ın ara dönem transferi Didier Drogba, Mayıs ayında medyada en çok ses getiren ikinci futbolcu oldu. Skysports’un “Sezonun en güzel şampiyonlar ligi golü” yarışmasında, Real Madrid’e attığı gol ile ilk sırada yer alan Drogba, Galatasaray-Fenerbahçe maçında, Fenerbahçeli bir taraftarın tribünden kendisine yönelik yaptığı ırkçı hareket ile de gündemde yer aldı. Drogba ay boyunca 12 bini aşan haber ve yazıda yer aldı.

ALPER POTUK’UN FENERBAHÇE’YE ŞOK TRANSFERİ TAVAN YAPTI

Mayıs ayının en çok konuşulan bir diğer sporcusu Alper Potuk oldu. Ay içerisinde, Galatasaray’a transferi ile medyada adı geçen genç futbolcu, son anda Fenerbahçe’ye giderek medyanın ilgisini üzerine çekti. Sarı-lacivertli kulüp ile 5 yıllık sözleşme imzalayan Potuk, toplamda 11 bine yakın haber ve yazı ile medyada ses getirdi.

AYKUT KOCAMAN’IN SÜRPRİZ İSTİFASI

Mayıs ayını kapsayan araştırmaya göre, medyanın en çok söz ettiği teknik direktör Aykut Kocaman oldu. Ay sonuna doğru Fenerbahçe’deki teknik direktörlük görevinden istifa ettiğini açıklamasıyla spor medyasının ilgi odağı haline gelen Kocaman, Nisan ayına oranla medyada yüzde 5 daha fazla yer bularak 17 bini aşkın haber ve yazı ile anıldı.Ay boyunca medyada öne çıkan ikinci teknik hoca ise Fatih Terim oldu. Takımını şampiyon yapması ile medyada büyük ilgi gören Fatih Hoca, gelecek sezona ilişkin planları ile medyada yer buldu. Fatih Terim, Mayıs ayını 15 bini aşan haber ve yazı ile tamamladı.Beşiktaş’ın hocası Samet Aybaba, MTM’nin en çok konuşulan teknik direktörler listesinde 3. sırada yer buldu. Samet Aybaba, toplamda 8 bine yakın haber ve yazı ile adından söz ettirdi.

EN ÇOK KONUŞULAN KULÜP YÖNETİCİSİ ÜNAL AYSAL OLDU

Medyanın gündeminde en fazla kalan kulüp yöneticisi, şampiyon Galatasaray’ın başkanı Ünal Aysal oldu. Bir önceki aya oranla haberlerinde yüzde 140 gibi yüksek bir artış yaşanan Aysal, kulübün yeni yönetim kurulunda Ali Dürüst ve Adanan Öztürk gibi eski yöneticilere yer vermemesi ile dikkat çekti. Aysal ay boyunca 12 bin 187 haber ve yazıya konu oldu.Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Mayıs ayında medyanın en çok söz ettiği ikinci kulüp yöneticisi oldu. Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanan derbi maçı öncesi Galatasaray’a ağır eleştiriler yöneltmesi ile gündeme gelen Yıldırım, toplamda 10 bin 503 haber ve yazıda yer aldı.

Araştırmada öne çıkan bir diğer kulüp yöneticisi ise Beşiktaş Başkanı Fikret Orman oldu. Feda yılı olarak kabul edilen 2012-2013 sezonunda 3’üncülüğün de bir başarı olduğunu ifade eden Orman, İnönü Stadı yerine yapılacak yeni statla ilgili açıklamaları ile de gündeme geldi. Fikret Orman, Nisan ayına göre medyada yüzde 30 daha fazla yer bularak 6 bin 692 haber yazı ile konuşuldu.