Spor
02 Oca 2024 09:47 Son Güncelleme: 02 Oca 2024 09:51

Şampiyon eşini arabayla çarparak öldürdü

Bisiklette iki kez Dünya Şampiyonu 33 yaşındaki Avustralyalı eski bisikletçi Rohan Dennis, eski bisikletçi olan eşi Melissa Hoskins’e çarparak ölümüne sebebiyet vermesi nedeniyle tutuklandı. Kefaletle serbest bırakılan Dennis, mart ayında mahkemeye çıkacak.

Eski UCI yol bisikleti bireysel zamanı karşı Dünya Şampiyonu Avustralyalı Rohan Dennis, kendisi gibi eski bisikletçi eşi Melissa Hoskins’e çarparak ölümüne sebebiyet vermesi nedeniyle tutuklandı. Raporlara göre, Melissa Dennis(Hoskins), Cumartesi gecesi meydana gelen olayın ardından ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 33 yaşındaki Rohan Dennis, tehlikeli şekilde araç kullanarak ölüme neden olmak, gerekli özeni göstermeden araç kullanmak ve hayatı tehlikeye atmakla suçlandı. 13 Mart’ta Avustralya’nın Adelaide kentinde görülecek davaya kadar kefaletle serbest bırakıldı.

Güney Avustralya polisi yaptığı açıklamada, Hoskins’in ağır şekilde yaralandığını ve tedavi için hastaneye kaldırıldığını ancak aldığı yaraların etkisiyle gece hastanede hayatını kaybettiğini bildirdi.

Adelaide’den Advertiser gazetesine göre davada polis, Hoskins’in arabanın kaputu ve kapı koluna tutunmaya çalıştığını, ancak Dennis’in düşene kadar arabayı sürmeye devam ettiğini iddia etti.

Fox News Avustralya ise Hoskins’in bir süre araba ile sürüklenmiş olabileceğini iddia ediyor. Kaza sonrasında iki gencin ambulans ekipleri gelene kadar Hoskins’e ilk yardım yapmaya çalıştıklarını bildirdi.

33 yaşındaki Dennis, geçtiğimiz yılın sonunda Jumbo-Visma takımıyla yarışıp pelotona veda etmişti. 2018 ve 2019 yıllarında bireysel zamana karşı Dünya Şampiyonluklarını kazandı ve büyük turlarda da toplamda 7 etap galibiyeti kazanmıştı.

32 yaşında kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Melissa Hoskins ise pist bisikletinde başarılı bir kariyerin ardından 2018 yılında Rohan Dennis ile dünya evine girdi. Çiftin iki de çocukları bulunuyor.

Melissa Hoskins, 2015’te Avustralya’nın takım takip ekibinin bir parçası olarak dünya şampiyonu oldu. Hoskins ayrıca hem Londra hem de Rio Olimpiyat Oyunlarında yarıştı. 2017 yılında profesyonel spordan emekli oldu ve eşinin yakın zamanda emekli olmasının ardından bu yıl Avustralya’ya dönmüştü.