Gündem
24 Eki 2012 09:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:18

"SAMİMİYSENİZ ÖLÜM ORUCUNA GİDİN!" ŞAMİL TAYYAR'DAN BDP VE ÖCALAN'A ÇAĞRI!

Şamil Tayyar, BDP ve Öcalan'a "samimiyseniz siz de ölüm orucu tutun" çağrısı yaptı.

Beyaz TV'de yayınlanan 1'e Bir programında cezaevlerindeki ölüm oruçlarını değerlendiren AK Parti Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar, BDP'lilere ve Öcalan'a çağrıda bulundu.

İşte Şamil Tayyar'ın konuşmasından satırbaşları..

ÖCALAN'A NİYE POSTA KOYMUYORLAR?
Faili meçhul cinayetlere karşı hepimiz bir mücadele verdik. Ergenekon sürecinde bizi vatan haini ilan ettiler, bize söylemedikleri kalmadı. Ama ben diyorum ki, biz bir cana kim kıyıyorsa bizim kan ve şiddet siyasetine karşı olmamız lazım. Biz devletin katlettiği insanların hakkı ve hukuku için mücadele ettik ama diğer taraftan da PKK'nın infaz ettiği insanlar var. Ben BDP'lilere ve Kürtler adına siyaset yaptığını iddia edenlere de şunu ifade ediyom: 'Siz bu faili meçhullere karşı mücadele ediyorsunuz, peki PKK 'nın kendi iç infazlarına niye gıkınız çıkmıyor? Niye sesiniz çıkmıyor? Genelkurmay Başkanı'na posta koyuyorsun, iyi de yapıyorsun.. Peki Abdullah Öcalan'a, Murat Karayılan'a niye posta koymuyorsun? Sen benim kardeşlerimin kanını akıtıyorsun' diye.. Ben bu çifte standarda karşıyım.

ÖCALAN NİYE ÖLÜM ORUCUNDA DEĞİL?
Şehit cenazelere geldiği zaman BDP'liler şunu söylüyor. "Siz bu savaşa fakir fukaranın çocuklarını gönderiyorsunuz, zenginlerin çocuğu bakanların çocuğu geliyor mu buraya? Hep fakirin çocuğu ölüyor diye açıklama yapıyorlar." Peki sen bu kadar insan ölüm orucuna gidiyor, sen niye gitmiyorsun? Dağda olan Kürt çocukları. Bunlar kimin çocukları. Fakir fukara çocukları değil mi bunlar? Kim gönderiyor onları buraya. 615 kişi cezaevlerinde ölüm orucunda. Niye sen değilsin, senin çocuğun değil, niye Abdullah Öcalan gitmiyor? Osman Baydemir niye ölüm orucu tutmuyorlar. Onlar ölüm orucu tutsalar kamuoyunda daha fazla ses getirirler.

ÖCALAN MANDELA'NIN M'Sİ BİLE OLAMAZ
Abdullah Öcalan paketlenip getirildiğinde ilk olarak "Benim annemde Türk, devlete hizmet etmeye hazırım" demişti. Onu hep Mandela'ya benzettiler. Öcalan'dan asla Mandela olmaz, Mandela'nın M'si bile olmaz. Mandela ömrünü cezaevinde geçirmiş, ülkesinin özgürlüğü için destek ve mücadele vermiştir. Ama hiçbir zaman onu kendine endekslememiştir. Öcalan Kürt meselesini kendine rehin almıştır. Ve Kürt meselesinin çözümünü kendine endekslemiştir.