Gündem
15 Mayıs 2015 08:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:33

Şamil Tayyar'dan şok çıkış: 'Necdet Paşa Paralel Zaaf gösteriyor!'

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in 'özel sebep' ile Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki paralelcilerin tasfiyesinde zaaf gösterdiğini ileri sürdü.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in 'özel sebep' ile Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki paralelcilerin tasfiyesinde zaaf gösterdiğini ileri sürdü.

Tayyar, TGRT Haber'de gündeme ilişkin açıklamalar yaparak, emniyette paralel operasyon yapıldığını, yargıda ihraçların sürdüğünü, ancak orduda düzenin devam ettiğini söyledi. 'Karar verme mekanizmalarının daha güçlü olduğu bir kurumun, milli mücadelede diğer kurumlara göre geride kalmasının irdelenmesi gerektiğini' savunan Tayyar, çarpıcı iddialar ortaya attı.

"NECDET PAŞA 'PARALEL' ZAAF GÖSTERİYOR"
'Necdet Özel'in zaaf gösterdiğini düşünüyorum' diyen Tayyar, "Belki 3-5 gün sonra emekli olacak, elini taşın altına sokmak istemiyor" yorumunda bulundu.
Tayyar, emniyet ve yargıdaki temizliğin ordu içinde yapılamamasını sorgulayarak, "Sayın Genelkurmay Başkanı Necdet Özel Paşa, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde cemaat ile mücadelede, çok güçlü ve etkin bir rol üstlenmedi. Keşke devletin diğer kurumlarında olduğu gibi, Özel Paşa da bu konuda daha gayretli olsaydı. Bu inceleme ve savuşturmalar daha erken başlar, mesafe alırdı. Ordudaki paralelciler ile ilgili çok sayıda ihbar geldiğini biliyoruz; ama şahsi olarak ben bunların yerine getirilmediği kanaatindeyim. Burada da Sayın Genelkurmay Başkanı'nın rolü olduğunu düşünüyorum. Daha katı, keskin ve mücadeleci olabilirdi" ifadelerini kullandı.

"ORDUDA OPERASYONU PAŞA ENGELLİYOR"
Bugüne kadar ordudaki paralel temizliğin bitmiş olması gerektiğine dikkat çeken Tayyar, "Emniyette operasyon yapıldı. Yargıda ihraçlar devam ediyor. Peki; Türk Silahlı Kuvvetleri'nde ne oldu? Ki; üstelik daha kolay karar alabildikleri hâlde... Karar verme mekanizmalarının daha güçlü olduğu bir kurumun, milli mücadelede diğer kurumlara göre geride kalmasının mutlaka irdelenmesi gerekiyor. Paralel yapı ile mücadele, TSK'da diğer kurumlarla mukayese edildiğinde daha yavaş yürüyorsa, ben bunda Sayın Genelkurmay Başkanı'nın tavrının önemli rolü olduğunu düşünüyorum" dedi.

"PAŞA'NIN SEBEBİNİ BİLİYORUM. ZAMANI DEĞİL"
Necdet Özel Paşa'nın paralel ile mücadele konusunda sessiz kalmasına yönelik sebepleri bildiğini vurgulayan Tayyar, açıklamak için zamanın henüz erken olduğunu da kaydetti.