Gündem
07 Tem 2014 15:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:25

Şamil Tayyar'dan şaşırtan iddialar!

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'dan şaşırtan iddialar geldi.

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun yanında MHP'li milletvekili neden yok? CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için TGRT Haber'e konuk olan Şamil Tayyar'dan bomba iddialar geldi.. Şamil Tayyar'ın iddiasına göre Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu miting meydanlarına gaf yaptığı için çıkartılmıyor. Bir diğer sebep ise AK Parti Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında performans gösteremeyecek olması. Şamil Tayyar'ın açıklamalarına göre CHP ve MHP çatı adaya ilk başta 30 civarında miting planlanmış ancak vazgeçmiş.

CUMHURBAŞKANI ADAYINI SAKLIYORLAR

İşte TGRT ekranlarından dillendirdiği iddialar; -"Cumhurdan adayı saklayarak Cumhurbaşkanı seçmek istiyorlar. Bu böyle kabul edilebilir mi halka hakaret değil mi? Meydanlara çıkartmıyor halktan saklıyorsunuz. Utanmasalar seçim gününe kadar bir odada hapsedip o gün ortaya çıkaracaklar. Akıl alır gibi değil. -"Hem Kılıçdaroğlu hem Devlet Bey'in son derece rahatsız olup pişmanlık duydukları biliniyor. Ama gelinen bu noktada son pişmanlık fayda etmez.

EKMEL BEY'İ SAKLAMA SEBEPLERİ

-Başlangıçta 30 ilde miting yapmayı planlıyorlardı. Ancak Ekmel Bey, Tayyip Bey'in karşısında miting çıkaracak gibi görünmedi, bir iki de çam devirdi. Baktılar ki meydana çıkardıkça, konuşturdukça kamuoyunda kanaat daha negatif hale geliyor. O yüzden toplumdan saklamaya başladılar. Bu da pişmanlığın göstergesidir.

CHP'NİN ADAYI GİBİ MHP YOK

Şamil Tayyar'ın iddiasına göre Ekmeleddin İhsanoğlu'nu CHP sahiplenmiş gibi görünüyor. İhsanoğlu'nun yanında hiç MHP'linin olmadığına dikkat çeken Tayyar, "CHP'li milletvekilleri var hep yanlarında ama MHP'liler yok. Şu anda sanki CHP'nin adayı, Devlet Bey de ona yandan destek veriyormuş gibi görünmeye başladı. Yanında sol medya planlamacıları var MHP'li de yok" dedi. MHP, BBP ve SP tabanının yarıya yakınında Tayyip Erdoğan sempatisi olduğunu savunun Şamil Tayyar, seçimde bu kesimin oyunu Ekmeleddin İhsanoğlu yerine Erdoğan'a verebileceğini savundu.