Gündem
23 Mar 2016 13:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:25

Şamil Tayyar'dan olay sözler: Allah belasını versin, bana ne Reza Zarrab'tan!

AKP'li Şamil Tayyar'ın, katıldığı televizyon programında ABD'de tutuklanan Reza Zarrab için yorumu olay yarattı.

AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, ABD’de tutuklanan Reza Zarrab ile ilgili yorum yaparken “Allah belasını versin bana ne Reza Zarrab’dan” ifadelerini kullandı. Tayyar’ın bu çıkışı günün en çok konuşulan konuları arasına girdi. İşte Şamil Tayyar’ın Reza Zarrab için kullandığı o ifadeler; 

Kara para aklama, dolandırıcılık ve İran’a uygulanan yaptırımları delme suçlamaları ile ABD’de tutuklanan Reza Zarrab ile ilgili yorum yapan AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, “Allah belasını versin bana ne Reza Zarrab’dan” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “hayırsever işadamı” dediği Reza Zarrab’ın AKP ile bir ilgisinin olmadığını söyleyen Şamil Tayyar şöyle devam etti:

“Arkasında küresel sermaye var. Bir finans operasyonu, sanıklara isnat edilen suçlamaların karşılığı yaklaşık 60 yıl falan deniliyor, itirafçı olursanız şu kadar olur diye… Bir görelim bakalım ne olacağını, bunun basit ve sıradan bir yargılama olmadığını herkes görüyor biliyor ama bizim bildiklerimiz dışında bir şey var ise, yargılansın hesabını versin. Bize ne Reza Zarrab’dan… Zarrab’ı savunmak gibi bir derdim yok. Eğer suç işlemişse Allah belasını versin, bana ne Reza Zarrab’dan. Beni ne ilgilendirir ya. Partimin mensubu mu kimdir nedir? Benim umrumda bile olmaz. Bildiklerimiz dışında bir suçu varsa gitsin hesabını versin, bana ne. Uykusu kaçıyorsa karısının uykusu kaçsın, bana ne. Savunması gerekenler otursunlar savunsunlar. Partimle uzaktan yakından alakası olmayan bir şahıs.”