Gündem
20 Haz 2014 14:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:20

Şamil Tayyar'dan Engin Alan'a çok sert tepki!

Şamil Tayyar: Engin Alan özür dilemezse ben de kendisine en yakın zamanda tırnak içinde özür dileyerek söylüyorum 'namussuz' ifadesini kullanacağım.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Balyoz Davası sanıklarının tahliyelerine ilişkin Habertürk TV'de değerlendirmede bulundu. Tayyar, Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz kararıyla ilgili olarak "Bal tutar parmağını yalar misali, AYM kendisine tanınan yetkileri aşarak kararlar verdi. AYM Başkanı Haşim Kılıç, hukukçu olmadığı halde bir hukuk içtihadı oluşturabiliyor" diye konuştu.

  Balyoz davasının özü itibariyle bir darbe davası olduğunu belirten Tayyar, "AYM'nin siyasi karar verdiğini düşünüyorum" dedi

Tayyar  "Sanıklarla ilgili hangi noktalarda hak ihlalı olmuş ise o noktaları yeniden yargılanması söz konusu. Ayrıca bu bir tahliye beraat kararı değil. Beraat etmediklerini hatırlatmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Tayyar şunları söyledi:

"İntikam duygusunun sebebi 4,5 yıl cezaevinde olmaları olabilir ama hakaretin açıklaması yok.

AYM, hükümetten muhalefet ile de uzlaşarak bireysel başvuru şartlarının yeniden düzenlenmesini istiyor. Bal tutar parmağnı yalar misali, AYM kendisine tanınan yetkileri aşarak kararlar verdi.

Öncelikle serbest bırakılan, tahliye edilen herkesin Ak Parti iktidarına bir teşekkür borcu olduğunu düşünüyorum. Şu ana kadar henüz teşekkür edene rastlamadım, aksine, intikam duygusuyla açıklamalar yapılıyor. bugün Engin Alan hem hakaret etti, hem Anayasa Mahkemesi'ne özel bir anlam yükledi hem de intikam alacaklarını ifade etti. Ben açıkçası intikam duygusuyla bezenmelerini 4,5 yıllık içeride kalmış olmanın getirdiği bir psikolojik bir travmaya belki bağlayabilirim. Ama hakaretin gerekçesi ne olursa olsun bunu kabul etmemiz mümkün değil. Balyoz davasında destek olanlar dahil herkes için 'namussuz' ifadesini kullandı. Eğer özür dilemezse ben de kendisine en yakın zamanda tırnak içinde özür dileyerek söylüyorum 'namussuz' ifadesini kullanacağım. Engin Alan'ın hiç kimseye hakaret etmeye, küfretmeye hakkının olmadığını düşünüyorum. Mağduriyet yaşadığını düşünüyorsa bunu ifade edebilir, bununla ilgili hukuki yollar açıktır.