Gündem
23 Haz 2013 12:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:14

ŞAMİL TAYYAR'A ŞOK TEHDİT! YEMİN ETTİK, PEŞİNDEYİZ!

Ak Parti Milletvekili Şamil Tayyar'ın odasının kapısına tehdit dolu bir kağıt asıldı.Tayyar, Kutalmış Türkeş'ten şüphelendiğini bildirdi.

Geçtiğimiz hafta TBMM iktidar kulisi tuvaletinde AK Partili iki vekil Kutalmış Türkeş ile Şamil Tayyar kavga etmiş, kavga araya giren milletvekilleri tarafından ayrılmıştı. Kavgaya Tayyar’ın bir televizyon programında Alparslan Türkeş’e yönelik “darbeci” suçlaması içeren yorumları neden olmuştu.
 
"GELDİK ODADA YOKTUN"
 
Vatan’dan Şebnem Hoşgör’ün haberine göre, Tayyar’ın önceki gün Meclis Halkla İlişkiler Bloklarında bulunan odasının kapısına “Geldik odada yoktun. Yemin ettik, peşindeyiz.” notu asıldı. Odasına geldiğinde notla karşılaşan Tayyar durumu önce TBMM güvenlik birimlerine, ardından da Emniyet’e iletti. Tayyar’ın, Türkeş ve Meclis’te birlikte çalıştığı ekibinden şüphelendiğini ifade etmesi üzerine Ankara Emniyeti Olay Yeri İnceleme ekipleri Tayyar’ın odasında parmak ve ayak izi aradı. Tayyar’ın verdiği ifadesinde de TBMM tuvaletindeki kavga sırasında Türkeş’in kendisini tehdit ettiğini vurguladığı bildirildi.
 
PARTİ İÇİNDE DE SIKINTI OLDU

 
Tayyar, AK Parti yönetimine de durumu ileterek Türkeş hakkında disiplin yaptırımı uygulanması talebini iletirken, iki vekil arasında süren gerilimin MHP tabanında da oy alan AK Parti açısından sıkıntı yaratacağını düşünen iktidar kurmayları gelişmelerden tedirgin.

İSTİFA BASKISI YAPILDI İDDİASI
 
Bu arada kavga olayından kısa bir süre önce AK Partili yöneticilerin, Şamil Tayyar’ın da aralarında bulunduğu ağırlıklı olarak gençlerden oluşan bir grup milletvekili ile görüşerek Ahmet Kutalmış Türkeş’e partiden istifa etmesi yolunda yoğun baskı yapıldığına yönelik duyumlar aldıklarını söyledikleri ve “Bu arkadaşımız size emanet. Yalnız bırakmayın.” ricasında bulunulduğu öne sürüldü. Tayyar, Türkeş için “Zaten istifa edecekti, bu olayı kullanıyor” dedi.