Televizyon
11 Mar 2015 11:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:07

Samanyolu TV ekibine taşlı tepki!

Kanalda yayınlanan 'Ayna' programının yeni bölüm çekimleri için Somaliland'te giden program ekibi tepkiyle karşılaştı.

Yıllardır farklı kıtaları gezen, adı bilinmeyen ya da hiç duyulmamış ülkelerde çekimler yapan Saim Orhan ve ekibi, Afrika'nın doğu kısmında yer alan Somaliland'in halk pazarında çekimlerin yapıldığı esnada batılı televizyon kanalı zannedilip taşlı tepkiyle karşılaştı.

Somaliland'in Hageisa şehrindeki pazarda 'Ayna' ekibinin kameralarını gören yerli halk eline taşlar alarak çekimlere engel olmak istedi. 

Sunucu Saim Orhan, karşılaştıkları bu tepkinin nedenini şöyle açıkladı: "Somaliland uzun yıllar batılı ülkelerin sömürüsünde kalmış ve yerli halk batılı televizyonlardan, beyaz ırktan hoşlanmıyor. Kameralarımızı görünce bizi de onlardan sanıp tepki vermeye başladılar. Ancak Selamün Aleyküm diyerek Türkiye'den geldiğimizi ve Müslüman olduğumuzu söylediğimiz zaman bize gülümsemeye başladılar" açıklamasını yaptı. Herhangi bir aksaklık yaşamadan çekimlerini tamamlayan 'Ayna' ekibi, Somalilandlilerin konuğu olduktan sonra ülkeden ayrıldı. 

Her Cumartesi ekrana gelen 'Ayna' programı, Somaliland'te yaşadığı olayları da anlatan yeni bölümüyle 14 Mart'ta saat 23.00'te STV'de ekrana gelecek.