Medya
05 Tem 2011 11:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:32

SAMANYOLU HABER TV 2011 YILININ EN İYİ ÇIKIŞ YAPAN TELEVİZYONU

Samanyolu Haber Televizyonu yılın ilk 6 ayında parmak ısırtan bir büyümeye imza attı.

AGB Nielsen şirketi ölçümlerine göre izlenme payını ilk 6 ayda tüm günde % 270 gibi rekor bir rakamla artırdı.

Kanal, aynı başarısını prime time’de da gösterdi. Yılın ilk yarısında prime time izlenme paylarını da % 210 oranında artıran Samanyolu Haber Televizyonu, bu dilimde birçok yayıncılık rekoruna da imza attı.

Seçim günü de Türkiye’nin tercihi Samanyolu Haber Televizyonu oldu. Uzman konuklarıyla 24 saat aralıksız seçim yayını yapan tek televizyon olan Samanyolu Haber TV, yine 12 Haziran günü Nielsen verilerine göre dakikada 237 bin kişiye varan izlenme rakamlarına ulaştı.

Samanyolu Haber Televizyonu, bağımsız SBT Analiz şirketi ölçümlerine göre de seçim yayınıyla uydudan yayın yapan diğer bütün haber kanallarını geride bıraktı.

Samanyolu Haber TV Genel Yayın Yönetmeni Metin Yıkar, kanalın bu çıkışının nedenini şöyle açıklıyor:
“Türkiye bir değişimden geçiyor. Bunu göz ardı edemeyiz. Değişimde elbette uzun yıllar şahit olmadığımız olayları görüyoruz. Bütün bu süreç, toplumun haberlere ve onların arka planlarına karşı ilgiyi de arttırıyor. İşte tam da bu noktada Samanyolu Haber TV gibi önemli bir kaynağı karşılarında buluyorlar. Sade, doğru, hızlı ve merak edilen konuların üzerine giden bir kanal algısı her geçen gün oturuyor. Kulaklarına bir haber cümlesi girenlerin, detaylarını öğrenmek istediklerinde gerek televizyonlarından, gerek bilgisayarlarından, gerekse mobil cihazlarından Samanyolu Haber TV’ye ulaşma ihtiyacı hissettiklerini anlıyoruz. Yayın planlamamızı da bu beklentiler çerçevesinde hızla değiştiriyoruz. Günün her saati, sıcak olayın ilk aşamasında yayında olmak için gayret gösteriyoruz. Sloganımız; “Sorumluluğumuzun Farkındayız.” Ağır bir yükü taşıdığımızı biliyoruz. İzlenme payları arttıkça bu yük daha da ağırlaşıyor. Hassas günlerden geçiyoruz ve doğru habercilik yapmak bizim boynumuzun borcu. Kişilik haklarına saldırmayan ama toplumun haber alma hakkına hizmet eden bir ekip olmaya çalışıyoruz. Olayların başlangıç, gelişme ve sonucunu iyi analiz etmeye çalışıyoruz.”
4 farklı kıtadaki 7 ayrı noktada bulunan stüdyoları, 8 mobil canlı yayın ekipmanı ve aynı anda 6 merkezle canlı yayın yapma kabiliyetine sahip Samanyolu Haber TV’nin yayınları, Türksat 3A uydusu, Digiturk, D-Smart platformları ve Kablo TV üzerinden yaklaşık 1 milyar insana, internetten ise Küre TV aracılığıyla bütün Dünyaya ulaşıyor…