Gündem
06 Mar 2011 13:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:06

SAMANYOLU HABER TAKSİM'DEKİ GAZETECİ EYLEMİNİ NASIL VERDİ?

Gazetecilerin Ankara ve İstanbul'daki tepkileri Samanyolu Haber'de nasıl verildi.

‘BAZI GAZETECiLER’ ORADAYDI!

Son gazeteci gözaltılarında tavrını ‘merakla’ izlediğim, Samanyolu grubunun kanalları oldu. ‘Bir tarafın’ olaya nasıl baktığını görmek açısından önemliydi...

Gazetecilerin Ankara ve İstanbul’daki tepkileri Samanyolu Haber’de ‘bazı gazeteciler’ olarak verildi. ‘Sınırlı sayıda gazeteci’ katılmış diğer katılımcılar ise bir partinin taraftarlarıydı. Hatta çoğunluğu. ‘Sınırlı sayıda gazeteci’nin katıldığı vurgulandı! Hatta gazetecilerin pek ilgi göstermediğinin de altı, kalın bir şekilde çizildi haberde. “Aralarında Nedim Şener gibi bazı kişilerin” diye başlayan haber metinleri de geliyordu kulağıma, izlerken. O tutuklama günlerinde. ‘Son Durum’ başlığında.

Artık ‘bazı gazeteciler’ var doğru. Kitap yazan, çomak sokan. Bir de ‘bazı gazeteci’ler var. Soner Yalçın’ın CNN Türk’te yayınlanan ‘Oradaydım’ belgeseli vardı. Her bölüm şöyle başlardı; “Tarih ....” Tarihe not düşmekti. Orada olanların hikayelerini anlatırdı. Bir gün adı ‘Oradaydım’ olan belgeseller yeniden mutlaka yapılacak. ‘Tarih 2000’ler’ diye başlayacak. Orada olan gazetecilerin hikayeleri anlatılacak.

Sina KOLOĞLU / MİLLİYET