Spor
10 Şub 2023 13:22 Son Güncelleme: 10 Şub 2023 13:26

Sam Adekugbe: Christian Atsu benim evimdeydi!

Atakaş Hatayspor’un Kanadalı futbolcusu Sam Adekugbe, deprem gecesi yaşadıklarını anlattı. 6 Şubat'ta takım arkadaşı Christian Atsu ile aynı evde olduklarını ve Ganalı futbolcudan hala haber alınamadığını söyledi.

Hataysporlu Sam Adekugbe Kahramanmaraş depreminden sağ kurtuldu. Kanada basınına açıklamalarda bulunan Sam Adekugbe, deprem gecesi takım arkadaşı Christian Atsu ile birlikte olduklarını söyleyen Adekugbe, "Christian Atsu'yla aynı evdeydik. Ama ondan haber alamıyoruz" ifadelerini kullandı.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Hatayspor'da forma giyen Sam Adekugbe ve Beşiktaş'ın orta sahası Atiba Hutchinson Kanada basınına konuştu.

One Soccer'a açıklamalarda bulunan ve takım arkadaşı Christian Atsu'dan haber alınamadığını aktaran Sam Adekugbe, "Sportif direktörümüzden de haber alamıyoruz. Takım arkadaşlarımdan Christian Atsu'nun durumu da hala belirsiz. Takım için çalışan birçok insan da yakınlarını kaybetti. İnsanlar hala kayıp. İnternet yok. Takım arkadaşlarını bulmaya çalışırken molozların arasından bakıyorsun ve bağırıyorsun. Bu gerçekten açıklamakta zorlandığım bir şey." ifadelerini kullandı.

YIKILMIŞ BİNALAR AĞLAYAN İNSANLAR GÖRDÜM

Hatay'daki durumla ilgili ise Adekugbe, "Evimle antrenman yaptığımız yerin arası 20 dakikalık bir mesafede. Şehir merkezine gittiğimde yıkılmış binalar, yangınlar, bağıran ve ağlayan insanlar gördüm. Antrenman sahasına doğru yaklaştığımda daha da kötüsünü görmeye başladım. Tam bir kaos vardı. Yollar ikiye bölündü, köprüler çöktü. Süreç nasıl ilerleyecek bilmiyorum" açıklamasında bulundu.