Gündem
26 Mar 2013 23:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:06

SALİH TUNA'DAN İTİRAZ VAR; KÖŞE YAZARINDAN 'AKİL İNSAN' OLMAZ!

A Haber'de yayınlanan programda gündeme ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

A Haber’de Özge Özsağman’ın sunduğu ve gazeteciler Avni Özgürel, Salih Tuna ve Yıldıray Oğur’un katıldığı ‘Pazartesi Sendromu’ programına dün akşam Salih Tuna’nın sözleri damgasını vurdu. ‘Teröre karşı çözüm sürecinde Akil İnsanlar Komisyonu’nun rolü ve komisyonda kimlerin olacağının konuşulduğu programda Tuna, “Köşe yazarı milletine akil adamlık görevi verilecekse bu iş çok uzar. Bu komisyonu gazetecilerden, köşe yazarlarından uzak tutmak gerekir” açıklamasını yaptı. Türkiye’de her kesimden yeterinde akil insanın olduğunu belirten Tuna, “Akil adam aynı zamanda arif adamdır. Bu işin çilesini çekmiş, aklı başında birikim sahibi bir yığın insan var. Kimseyi hedef alarak söylemiyorum. Süreci gazetecilerin refleksinden uzak tutmak gerek. Onlar yine sonucu değerlendirsinler” diye konuştu.
 
“Köşe yazarları sorunu çözmüyor, köpürtüyor”
 
 Türkiye’de köşe yazarlarının sorunu çözümleyici değil köpürtücü bir tarzları olduğunu vurgulayan Tuna, “Türk sinemasında şöyle bir replik vardır: ‘Siz gidin ben onları oyalarım.’ Köşe yazarlarını bu süreçte oyalamamız gerek. Onlara mevzu bulmamız lazım” dedi.
 
Komisyon için adı geçen gazeteciler
 
 PKK’nın sınır dışına çekilme sürecinde etkin rol oynayacak ‘Akil İnsanlar Komisyonu’nda adı geçen köşe yazarları arasında Hasan Cemal, Avni Özgürel, Oral Çalışlar, Tarhan Erdem, Ali Bayramoğlu gibi isimler var.