Medya
05 Kas 2016 17:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:38

Salih Tuna'dan itiraz geldi: Cumhuriyet operasyonunda Fetokulli mi var?

Yeni Şafak gazetesi yazarı Salih Tuna bugünkü yazısında Cumhuriyet operasyonuna değindi.

Yeni Şafak gazetesi yazarı Salih Tuna bugünkü yazısında Cumhuriyet operasyonuna değindi. Tuna yazısında FETÖ’nün hala birçok yerde aktif olduğunu ileri sürerek “Maksat, Cumhuriyet gazetesinin nasıl bir Fetokulli sonucunda, ‘FETÖ'nün yayın organı’ haline dönüştüğünü soruşturmak değil miydi? Bunun, Hikmet Çetinkaya gibi köşe yazarlarını gözaltına almakla ne alakası vardı?” ifadelerini kullandı.

“TAM BİR MUAMMA”

Yeni Şafak yazarı Salih Tuna’nın “İçerdeki kahraman vatan hainleri operasyon mu yapıyor” başlıklı yazısında “Kimi yerlerde, kim kime operasyon yapıyor, tam bir muamma! Bundan 25 gün mukaddem, Edirne'de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan 'FETÖ' soruşturmasını yürüten İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürü Engin Erdoğan, 'FETÖ' suçlamasıyla gözaltına alındı. Çok değil, bundan 4 gün sonra da bir başka ilginç haber Konya'dan geldi. Haber aynen şöyleydi: Konya'da, FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanan örgüt üyelerine yönelik soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Fatih Sarıtaş, bu programı kullandığı gerekçesiyle gözaltına alındı” ifadelerine yer verildi.

“ÇETİNKAYA GİBİ YAZARLARI ALMAKLA NE ALAKASI VAR”

Tuna yazısında “Geçen gün de, Cumhuriyet gazetesine yapılan operasyonu yürüten savcı Murat İnam'ın da aynı zamanda FETÖ davasında sanık olduğu iddiası öne sürüldü. Biliyorum bu soruşturmaya 3 yeni savcı atandı, ama algı operatörleri işlerini gördükten sonra” ifadelerini kullanarak şöyle yazdı:

“Maksat, Cumhuriyet gazetesinin nasıl bir Fetokulli sonucunda, ‘FETÖ'nün yayın organı’ haline dönüştüğünü soruşturmak değil miydi? Bunun, Hikmet Çetinkaya gibi köşe yazarlarını gözaltına almakla ne alakası vardı? FETÖ, Cumhuriyet gazetesi dahil tüm operasyonlarını ‘yağdan kıl çeker gibi’ gerçekleştirirken, devlet mışıl mışıl uyuyordu? Gerçi o dönemde uyansa da kâr etmezdi. Zira FETÖ'nün nerde bitip devletin nerde başladığını herkes ancak 15 Temmuz'da idrak edebildi.”

“FETOKULLİ ARAMAK DOĞALDIR”

Türkiye’nin ‘dahili ve harici korkunç bir saldırı altında’ olduğunu iddia eden Yeni Şafak yazarı Salih Tuna “Tamam, yargı ‘yağdan kıl çeker gibi’ davranamaz. Maslahat gözetemez. Siyasi çıkarlara bakarak hareket edemez. Fakat… Hemen her soruşturmada, devletin ve milletin aleyhine (‘algı faaliyeti’ bakımından) ‘malzeme’ vermek zorunda da değildir. Şayet tüm dünyaya olmadık şekilde ‘malzeme’ veriyorsa, altında bir Fetokulli aramak da, kimsecikler kusura bakmasın, gayet doğaldır.

Görüyorsunuz işte, dizilere varıncaya kadar hâlâ algı faaliyeti yürüten korkunç bir örgütle karşı karşıyayız” diye yazdı.