Spor
13 Ara 2023 10:20 Son Güncelleme: 13 Ara 2023 13:12

Saldırıya uğrayan hakem Halil Umut Meler taburcu oldu

MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçı sonrasında Faruk Koca'nın saldırısına uğrayan hakem Halil Umut Meler taburcu oldu.

Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçının bitiş düdüğüyle Faruk Koca'nın yumruk ve tekmeli saldırısına uğrayan hakem Halil Umut Meler hastaneye kaldırılmıştı.

Tedavisi tamamlananan Meler bugün hastaneden taburcu edildi.

"Kanama kalmadı"

Meler'in son durumu hakkında açıklama yapan Başhekim Dr. Mehmet Yörübulut, şu ifadeleri kullandı:

"Halil Umut Meler'i ilk haliyle taburcu ettik. Morali gayet iyi. Gittiği yerde kontrollerini olacaktır. Gözündeki şişlik dışında herhangi bir sorunu kalmadı. Bundan sonraki hayatında sağlıklı, başarılı mesleki kariyer diliyoruz. Sporcu olduğu için her sporcuda boyun fıtığı oluyor. Travma nedeniyle boyunda bir düzleşme oluşmuş sadece. Tedbir amaçlı boyunluk taktık. Kırık zamanla iyileşecek, küçük bir çatlaktı zaten. Kanama da kalmadı. Başka bir sorunu yok."

Ne olmuştu?

Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, 11 Aralık akşamı 1-1 berabere kaldıkları Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e yumrukla saldırdı, darbeyle yere düşen Meler bazı kişilerce de tekmelendi.

Maç sonrası sahaya inerek maçın hakemine şiddet eylemine karışan tüm şüpheliler ile sahaya inen taraftarlar hakkında, "6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık" ve "kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle yaralama" suçlarından Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi saldırı nedeniyle tüm liglerdeki maçların süresiz olarak ertelendiğini açıkladı.

Olayın ardından hastaneye giden Koca, emniyet güçlerinin gözetiminde hastanede tedavi gördü. Ardından gözaltı işlemleri hastanede yapılan ve ilk ifadesi hastanede alınan Koca, Ankara Batı Adliyesi'ne sevk edildi. Hakeme saldırıda bulunan ve gözaltına alınan K.Ç. ve Ş.Y.Ş. de Ankara Batı Adliyesi'ne getirildi. Bu arada, soruşturma kapsamında 3 kişi daha gözaltına alındı. Koca'nın da aralarında olduğu 3 kişi tutuklandı. Faruk Koca ifadesinde, "Hakemin verdiği yanlış kararlar ve tahrik edici davranışlarından dolayı bu olay gelişmiştir. Amacım hakeme sözlü tepki gösterip yüzüne tükürmekti, bu esnada hakemin yüzüne bir tokat attım. Benim atmış olduğum tokat kırığa sebebiyet vermez" dedi.

Yaşananlar sonrası MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca görevinden istifa ederken yönetim kurulu oy birliği ile İsmail Mert Fırat'ı yeni başkan seçti. Koca'nın yanı sıra sarı-lacivertli kulübün 5 idarecisi ve 7 görevlisi Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildi.