Gündem
03 Haz 2010 09:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:20

SALDIRIDA HAYATINI KAYBEDENLERDEN BİRİ DE GAZETECİ!..

İnsani Yardım Vakfı'nın web sitesi editörü gazeteci Cevdet Kılıçlar'ın da İsrail saldırısında ölenler arasında olduğu öğrenildi.

İHH İnsanî Yardım Vakfı (İHH) Derneği’nin web editörlüğünü yapan gazeteci Cevdet Kılıçlar da Gazze’ye yardım konvoyuna düzenlenen saldırıda yaşamını yitirenler arasında.

Çatışma anında fotoğraf çekmekte olan Cevdet Kılıçlar, alnından vurularak öldürüldü.

"İNSANÎ YARDIMIN İÇİNDE OLMANIN SEVİNCİ VARDI"

Cevdet Kılıçlar’ın 33 yaşındaki eşi Derya Kılıçlar, İsrail saldırısının olduğu gün İHH Genel Merkezi’ne gelmiş ve gazetecilere açıklamalarda bulunmuştu. Derya Kılıçlar, "Eşim Cevdet Kılıçlar, Mavi Marmara gemisindeydi. En son Antalya Limanı’ndan hareket etmeden önce kendisiyle görüşmüştüm, çok heyecanlıydı, insanî bir yardımın içinde olmanın sevinci vardı. Kendisi, 38 yaşında, İHH Derneği’nin web editörlüğünü yapıyordu. Böyle bir saldırıyı beklemiyordu. Silahsız bir gemide böyle bir saldırıya uğradı. İsrail devletinin bu kadar pervasız olacağını düşünmüyordu. İsrail, terörist devlet olduğunu bu saldırıyla ispatlamıştır. Televizyon görüntülerinde taşınan bir yaralıyı eşime benzettim. İnşaallah yanılıyorumdur, çok endişeliyim. Gece hiç uyumadım. Eşimin hayatından endişe ediyorum" şeklinde açıklama yapmıştı.

SELAM, MİLLİ GAZETE VE VAKİT’TE ÇALIŞMIŞTI

Şehid Cevdet Kılıçlar, haftalık Selam gazetesi, Milli Gazete ve Vakit Gazetesi’nde çalışmıştı. Yardımseverliği ve fedakarlığı ile tanınan gazeteci Cevdet Kılıçlar, muhabir olarak Filistin’de ve Mısır’da da görev yapmıştı.