Gündem
03 Oca 2023 10:19 Son Güncelleme: 03 Oca 2023 10:23

Sahte oto kiralama çetesine operasyon

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında sahte araç kiralama sitesi kurup ülke genelinde 200 vatandaşı 2 milyon lira dolandıran çete Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından çökertildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sahte araç kiralama sitesi üzerinden vatandaşların dolandıran çeteye yönelik soruşturma başlattı. Kurumsal araç kiralama firmalarına ait internet sitelerinin benzerlerini yapan çete üyelerinin gerçeklerinden ayırt edilmesi zor olacak şekilde hazırlanan sahte site üzerinden vatandaşların dolandırıldığı belirlendi.

Sabah'tan Ceyhan Toprak'ın haberine göre araç kiralamak isteyen vatandaşların sahte sitelerde yer alan iletişim numaraları ile irtibata geçtikleri ve kendilerine verilen IBAN numaralarına ücretleri gönderdikleri ancak araçların adreslerine teslim edilmediği tespit edildi. Şebeke üyelerinin aynı yöntemle İzmir'de 20 vatandaşı 100 bin lira, ülke genelinde ise 200 vatandaşı 2 milyon lira dolandırdığı anlaşıldı. Siber polis haklarında gözaltı kararı verilen 31 şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

12 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON
İzmir merkezli, Bursa, Düzce, Hatay, İstanbul, Kırıkkale, Konya, Manisa, Mersin, Samsun, Şanlıurfa ve Van'da olmak üzere 12 ilde eş zamanlı baskınlar düzenledi. Çete üyelerinden 5'inin başka suçlardan cezaevinde olduğu ve SEGBİS ile savunmalarının alınacağı bildirildi. 2 şüpheli ise ifadeleri alındıktan sonra serbest kaldı. 24 şüphelinin yakalanmasına yönelik ise çalışmalar sürüyor.