Gündem
12 Ağu 2015 11:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:48

Sahte hesap yüzünden gazetecinin telefonuna el konuldu

Gazeteci yazar Aytekin Gezici'nin cep telefonuna, Twitter'da açılan bir sahte hesaptan yapılan paylaşım nedeniyle el konuldu.

Türkiye'de 'makul şüphe' üzerine ilk kez evi basılıp gözaltına alınan gazeteci yazar Aytekin Gezici'nin cep telefonuna, Twitter'da açılan bir sahte hesaptan yapılan paylaşım nedeniyle el konuldu. Gezici, sahte hesapla kendisinin bir ilgisinin olmadığını söyledi.

Sabah Gazetesi Adana Bölge Temsilcisi Ali Ersin Ramoğlu, sanık olduğu duruşmada çekilen fotoğrafının bir Twitter hesabından paylaşıldığı gerekçesiyle Gazeteci Aytekin Gezici'den şikayetçi oldu.
Bunun üzerine Siber Suçlar Bürosu'na ifade vermeye giden Gezici'nin telefonuna savcının telefonla verdiği talimatın ardından el konuldu. Gezici, söz konusu Twitter hesabıyla ilgisinin olmadığı, Ramoğlu'nun sanık olduğu duruşmada çekilen fotoğraflarını ise ilk kez bu dosya aracılığıyla gördüğü yönünde ifade verdi.

Aytekin Gezici'nin avukatı Yusuf Özer ise müvekkilinin telefonuna, telefonla verilen talimatın ardından zorla el konulmasını 'devlet terörü' olarak niteledi.

Özer, "Bu resmen devlet terörüdür. Bu cesareti polisler ve savcı hangi güçten alıyor? Polisler şehit edilirken hükümete yakın havuz medyasının temsilcisi olan kişinin şikayeti üzerine Gazeteci Gezici'nin telefonuna zorla el konulamaz. Bunu yapan polis ve savcı da suç işlemiştir. Teröristlerle baş edemiyorsun, gündem saptırmak amacıyla bir fotoğraf paylaşıldığı iddiasıyla zorla telefona el koyuyorsun. Bu zorbalıktır, devlet terörüdür. Bunun hesabını hukuki yollardan soracağız. Türkiye'nin her tarafından şehit haberleri gelirken polisin savcının bu tür saçma iddialarla uğraşmasını halkın takdirine bırakıyorum. Şehit haberleriyle yüreğimiz yanıyor, savcı nelerle uğraşıyor?" diye konuştu.