Gündem
27 Mar 2023 13:30 Son Güncelleme: 27 Mar 2023 13:35

'Sahibinden.com hacklendi' iddiası! 60 milyon kullanıcı bilgileri tehlikede

Sahibinden.com'un hacklendiği ve 60 milyon kullanıcının isim ve telefon numaralarının sızdırıldığı öne sürüldü.

Türkiye'nin en büyük çevrimiçi alışveriş ve emlak sitelerinden olan Sahibinden.com'un hacklendiği iddia edildi. Bir hacker forumunda ele geçirildiği söylenen verilere ait örnek paylaşıldı. Paylaşımı yapan kullanıcı, 100 teşekkür mesajı alması durumunda tüm verileri paylaşacağını yazdı.

Hacker forumunda yapılan paylaşımda, "Yıllık 250 milyon dolar gelirlerinin büyük bölümünü oluşturan kurumsal üyelere ait bilgiler aşağıdaki bağlantıda yer alıyor. Bu paylaşım altında 100 teşekkür mesajı alırsam tüm üyelerin verilerini paylaşacağım. 250 teşekkür mesajı alırsam sitenin kullanıcı verilerini sqlite formatında paylaşacağım. Şifreler SHA1 algoritmasıyla şifrelenmiş, dolayısıyla şifreleri kırmak için maden çiftliğine (birçok ekran kartının bulunduğu sistem) ihtiyacınız olabilir. Bu verileri neden ücretsiz paylaşıyorum? Geçen yıl Antalya'da baktığım evin fiyatı bu site yüzünden dolar bazında ikiye katlandı! Artı, güvenlik açıklarını ücretsiz olarak ifşa edebileceğimi söyledim ama e-postamı okudular ve umursamadılar. Güvenlik açısından bu kadar rezil bir site görmedim" denildi.

Ele geçirildiği iddia edilen veriler arasında kullanıcıların; ad, soyad, telefon numarası, e-posta adresi ve kurumsal hesaplara ait bilgiler bulunduğu iddia edildi.

Sahibinden.com tarafından ise konu ile ilgili bir açıklama gelmedi.