Gündem
01 Mar 2022 19:22 Son Güncelleme: 01 Mar 2022 19:22

Şahan Gökbakar’dan ‘zeytinlik’ tepkisi! Bakanlığa çağrıda bulundu…

Şahan Gökbakar, zeytinlik alanların Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın, Maden Yönetmeliği'nde yaptığı değişiklikle madencilik faaliyetlerine açılmasına tepki gösterdi. Gökbakar, "Zeytin ağaçları bu ülkenin servetidir. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığını bu hatadan dönmeye davet ediyorum" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın Maden Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, elektrik üretiminde kullanılan maden sahası zeytinlik alan içinde kalırsa, sahada madencilik faaliyeti yürütülebilecek.

BAKANLIĞI BU HATADAN DÖNMEYE DAVET EDİYORUM’

Karar, sosyal medyanın gündemine otururken bakanlığın kararına bir tepki de Şahan Gökbakar'dan geldi.

Gökbakar sosyal medya platformu Twitter'da TEMA Vakfı'nın paylaşımını alıntılayarak, "Bugün yayınlanan bir yönetmelik ile zeytinlikler madencilik faliyetine açılmıştır. Zeytinliklerin madencilige açılması kabul edilemez. Zeytin ağaçları bu ülkenin servetidir. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığını bu hatadan dönmeye davet ediyorum" dedi.

INSTAGRAM'DAN DA TEPKİ VERDİ

Sosyal medya platformu Instagram üzerinden de başka bir paylaşımda bulunan ve tekrar bakanlığa seslenen Gökbakar, videoya "Zeytinlik alanların maden faaliyetine açılmasına tüm kalbimle ve benliğimle karşı çıkıyorum. Bu yönetmeliğin acilen iptal edilmesini ve zeytinliklere gözümüz gibi bakılmasını rica ediyorum. ÇOCUKLARIMIZ İÇİN! VATANIMIZ İÇİN!" notunu düştü.