Medya
23 Mayıs 2013 10:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:11

SAHALARA DÖNMÜŞ DEĞİLİM! ATİLLA DORSAY RADİKAL'E CANNES'I NEDEN YAZDI?

Emek Sineması'nın yıkılmasını protesto etmek için sinema yazarlığını bırakan Atilla Dorsay Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu'na konuştu.

Milliyet Cadde Yazarı Ali Eyüboğlu, bugünkü köşesinde Emek Sineması’nın yıkılmasını protesto için sinema eleştirmenliğini bırakan Atilla Dorsay’ın sahalara henüz dönmediğini yazdı.

İşte Ali Eyüboğlu’nun bugünkü köşesinden ilgili bölüm...

"Akşam üzeri Efes’in sponsorluğunda İKSV’nin daveti vardı sahilde. Festivale katılan sinemacılar bir hayli ilgi gösterdi İKSV’nin davetine. Festivalin gediklilerinden Vecdi Sayar, Türkiye’nin Cannes’da ilk defa  böyle bir davet  verdiğini söyledi.

Türkiye’den gelen sinemacıların Cannes’a gelen sinemacılarla tanışıp, kaynaşma şansı yakaladığı davette Emek Sineması’nın yıkılmasını protesto için sinema eleştirmenliğini bırakan Atilla Dorsay da vardı. Festivali boyuncu Cannes’dan Radikal’e yazılar yazan Dorsay, “Yeniden sahalara dönmüş değilim. Sadece Cannes’a özel bir durum bu. 20 yıl aralıksız da davetli olsan Cannes’a, 21’incisi için yazı yazmamışsan, ertesi yıl davet etmezler seni. Bu hakkımı kaybetmemek için Radikal’e yazdım  o yazıları. Kararımdan dönmüş değilim” dedi. ,

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ