Politika
24 Tem 2023 13:03 Son Güncelleme: 24 Tem 2023 15:24

‘Sağlıkta şiddet’ MHP İl Başkanı’nı koltuğundan etti

MHP Hakkari il Başkanı Fatih Özbek, komşunun yakınları ile sağlık çalışanlarına saldırdığı gerekçesiyle il başkanlığı görevinden alındı.

MHP Hakkari il Başkanı Fatih Özbek, 15 Temmuz'da havale geçiren komşusunu hastaneye götürdü. Yeterli müdahale edilmediğini düşünen il başkanı komşunun yakınları ile sağlık çalışanlarına saldırdı. Özbek, ardından il başkanlığı görevinden alındı.

Gazete Duvar'ın haberine göre; Epilepsi hastası olan T.Ş.'nin havale geçirmesi üzerine MHP Hakkari İl Başkanı Fatih Özbek ve T.Ş.'nin yakınları, devlet hastanesine geldi. Özbek ve hasta yakınları, 'yeterli müdahalede' bulunulmadığı gerekçesiyle sağlık çalışanları ve güvenlik görevlilerine saldırdı. Olayın ardından Özbek, MHP Genel Merkezi tarafından görevden alındı.

Özbek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Değerli büyüğüm, kıymetli başkanım, teşkilatlardan sorumlu E. Semih Yalçın Başkanımızın emirleriyle Hakkari il başkanlığı görevime son verilmiştir Benim büyüğüm emir vermiş başımla beraber ben o kapıda her daim liderime, teşkilat başkanıma hizmetkârım.”