Sağlıklı diye yediğiniz besinler sağlığınızı bozuyor olabilir!

Sağlıklı beslenme özellikle koronavirüs pandemisi sonrası daha da önemli hale geldi. Birçok kişi sağlığını korumak için bu besinleri tüketiyor. Ancak gerçek çok farklı.

Sağlıklı diye yediğiniz besinler sağlığınızı bozuyor olabilir! - Sayfa 1

Ton balığından süte, zeytin yağından somona çok sayıda besin sağlığı tehdit ediyor. Hangi besinin nasıl bir içeriğe sahip olduğuna dair yapılan çalışmalar da gün geçtikçe daha fazla artıyor. Bu nedenle sağlıklı besin listelerine kolaylıkla ulaşabiliyor, doğru beslenme düzenini oluşturabiliyoruz. Peki bu listeler her zaman güvenilir mi?

Beslenme konusunda en doğru kararı vermek için her zaman araştırma sonucunda elde edilen verilere dikkat edilse de birçok besinin aslında herkesin vücudunda farklı etkilere sahip olduğunu unutmamak gerekir. Üstelik içerikleri ile de sanıldığı kadar masum olmayan o besinler arasında doğru bir tercih yapmak, doğru tüketim oranı ile beslenmek de oldukça önemli.

İşte "sağlıklı" olduğunu düşündüğümüz fakat beklemediğimiz etkilerle hayatımıza girebilecek o besinler…

18
Sağlıklı diye yediğiniz besinler sağlığınızı bozuyor olabilir! - Sayfa 2

TON BALIĞI
Ton balığı, her ne kadar sağlıklı nitelendirilse de balığın konservelenmesi ve hazırlık sürecinde maruz kaldığı cıva seviyesi, oldukça tehlikeli sonuçlar ortaya çıkarabilir. Cıva zehirlenmesi adlı bir durumla karşılaşılabilecek bu tüketimde özelliklerin hamilelerin beslenme listelerine eklememeleri tavsiye ediliyor.

28
Sağlıklı diye yediğiniz besinler sağlığınızı bozuyor olabilir! - Sayfa 3

TAM TAHILLI EKMEK

Tam tahıllı ekmekler, işlenmiş un yerine işlenmemiş un kullanarak buğdayın ihtiyaç duyulan tüm vitamin ve minerallerini içeriğinde barındırır. Fakat önemli olan tahıllı ekmeklerin nasıl hazırlandığıdır. Bazı noktalarda "şeker" eklenerek yapılan bu ekmekler, sağlıklı beslenmeyi tercih edecekken sağlıksız bir içeriği tüketme sorununu ortaya çıkarabilir. Bunun yanı sıra tam tahıllar, herkesin sindirim sistemi için uygun olmayabilir. Bu nedenle sindirim sistemindeki hassasiyetlerinizi göz önünde bulundurarak bu tercihleri yapabilirsiniz.

38
Sağlıklı diye yediğiniz besinler sağlığınızı bozuyor olabilir! - Sayfa 4

ZEYTİNYAĞI

Zeytinyağı, özellikle Akdeniz tipi beslenme ile birlikte tüm dünyada en sağlıklı yağ seçeneklerinden biri olarak kabul edilir. Fakat zeytinyağı, kullanım oranına bağlı olarak faydalıdır. Yoğun kullanımda istenmeyen sonuçlara neden olabilir. Örneğin; fazla tüketildiğinde safra kesesinde taşa, kilo alımına ve cilt rahatsızlıklarında kullanıldığında tahrişe neden olabilir.

48