Gündem
26 Haz 2011 11:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:30

SAĞLIK MUHABİRLERİ DERNEĞİ'NDEN İHA'YA KINAMA

Sağlık Muhbirleri Derneği (SMD) Yusuf Ziya Erarslan'ın 'bildirimsiz ve tazminatsız' olarak ikinci kez işten çıkarılmasını kınadı.

Sağlık Muhbirleri Derneği (SMD) 2 yıl önce işten çıkarıldıktan sonra mahkeme kararıyla işe geri dönen Yusuf Ziya Erarslan'ın 'bildirimsiz ve tazminatsız' olarak ikinci kez işten çıkarılmasını kınadı.
Sağlık Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklama şöyle:

İhlas Haber Ajansı Sağlık Muhabiri ve aynı zamanda SMD Başkanı Yusuf Ziya Erarslan'ı, 2 yıl önce 'hiçbir gerekçe göstermeden' işten çıkaran İHA, iki yıl sonra yargının 'işe iade' kararı üzerine Erarslan'a 'İşe Başlama Daveti' gönderdi.

Bu davet üzerine yeniden görevine dönen Erarslan, 6 gün çalıştırdıktan sonra 'bildirimsiz ve tazminatsız' ikinci kez işten çıkardı.

Sağlık Muhabirleri Derneği olarak hukuki, insani ve ahlaki olmayan bu tutumundan ötürü İHA yönetimini şiddetle kınıyoruz.

İhlas Ankara Medya Grubu'nda son iki yıl içerisinde onlarca muhabir/kameraman haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarıldı. TGRT'nin Fox TV'ye satışıyla birlikte bu gruptaki kıyımlar da start aldı. Devirle beraber onlarca muhabir-kameraman/teknik servis çalışanı kapının önüne konulurken, aynı grup içindeki İHA Ankara Haber Merkezi'nde yıllarını gazetecilik mesleğine vermiş meslektaşlarımız art arda 'gerekçesiz' ve 'tazminatsız' işten çıkarıldı.

Bu hukuksuzluğun ve vefasızlığın son kurbanı ise Yusuf Ziya Erarslan oldu. Meslekte 18 yılını geride bırakan ve 11 yıl İHA'da çeşitli illerde ve alanlarda görev yapan Yusuf Ziya Erarslan (35), 2 yıl önce 'hiçbir gerekçe gösterilmeden' ve 'tazminat' ödenmeden işten çıkarılmıştı. Erarslan iki yılı bulan hukuk mücadelesini kazandı. Önce Ankara 3. İş Mahkemesi ardından da Yargıtay muhabirin 'haksız yere' işten çıkarıldığına hükmetti ve 'İşe İade' kararı verdi. Bunun üzerine İHA, işe başlama tazminatı ödememek için Erarslan'a 'İşe Başlama Daveti' gönderdi.

Tüm iyi ve samimi niyetiyle iki yıl sonra yeniden görevine başlayan Erarslan, 6 gün çalıştıktan sonra 'bildirimsiz ve tazminatsız' ikinci kez işten çıkarıldı.

İHA'nın sırf tazminat ödememek için uyguladığı çirkin ve hukukdışı oyunlar, başta kurum çalışanları ve sağlık muhabirleri olmak üzere tüm basın camiasında tepkiyle karşılandı.

Sağlık Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu olarak, İHA yönetimini hukuka ve emeğe saygılı davranmaya davet ediyoruz.

Sağlık Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu olarak, sağlık muhabirleri ve diğer alanlarda çalışan tüm meslektaşlarımızın sesi olmaya, onların yanında mücadele etmeye devam edeceğiz.