Gündem
26 Eyl 2011 12:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:50

SAĞLIK MUHABİRLERİ DERNEĞİ İLK GENEL KURULUNU YAPTI‏

Sağlık Muhabirleri Derneği (SMD) 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Anadolu Ajansı (AA) Konferans Salonu’nda dün gerçekleştirilen SMD 1. Olağan Genel Kurulu’nda, Divan Başkanlığına Ramazan Kaya, Divan Üyeliklerine ise Ahmet Yazanel ile Mehmet Kaya seçildi.

Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan SMD Genel Başkan Yusuf Ziya Eraslan, sağlık haberciliğinin hak ettiği saygınlığa kavuşması için çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Gelişmiş Avrupa ülkelerinde sağlık haberciliği gazeteciliğin ‘özel ve stratejik’ bir alanı olarak kabul ediliyor. Türkiye’de ise sağlık muhabirliğinin medya kuruluşlarında yeterince önemsenmediği açıktır. Ülkemizde sağlık haberleri ve sağlık programları gün geçtikçe daha fazla ilgi görmekle beraber, basın kuruluşlarının mesleğimizi önemsemediği acı bir gerçektir. Bugün bir kaçı dışında hiçbir basın kuruluşu maalasef sağlık haberleri üretmesi için sağlık muhabiri görevlendirmiyor. Var olan muhabirler içerisinde ‘sağlığa da bakan’bir muhabir tercih ediliyor. Oysa sağlık başlı başına önemli bir gazetecilik alanıdır ve her basın kuruluşunun ‘kağıt üzerinde’ değil, mutlaka sadece alanı takip eden en az birsağlık muhabiri olmalıdır. Sağlık Muhabirleri Derneği olarak hedefimiz; mesleki dayanışmayı sağlayarak sağlık haberciliğinin hak ettiği saygınlığı kazanmasını sağlamaktır” dedi.

Genel Kurul sonunda Yusuf Ziya Erarslan yeniden genel başkanlığa seçilirken, Yönetim Kurulu üyeliklerine ise Hatice Pala Kaya, Selma Bıyıklı, Hasan Bozkurt, Sema Akbaş, Yeşim Karaarslan ve Abdullah Adabaş seçildi.

SMD Denetleme Kurulu’na Erkan Doğan, Mete Generaloğulları ile Gülben Yalçın, Onur Kurulu Üyeliklerine ise Ahmet Yazanel, Soner Abacı, Nurten Saydan, Ayşen Çatakçı ile Prof. Dr. Osman İlhan seçildi