Gündem
23 Mar 2020 17:46 Son Güncelleme: 23 Mar 2020 17:50

Sağlık çalışanları Türkiye’ye rap ile seslendi

Koronavirüs salgınında, Türkiye’nin sağlığı için hastanelerde 7x24 görev yapan, medya aracılığıyla kamuoyunu an be an bilgilendiren kahraman sağlık çalışanları, bu kez yeni bir sosyal sorumluluk projesinde yer aldılar.

“Düşmanın kod adı: Korona / taşıma oraya buraya / bana bir şey olmaz deme/ sakin ol, tedbir al, evinde kal”… Rap müziğin tempolu ve dikkat çeken sözleri, toplumda korona virüsten korunma farkındalığını artırmaya ve sosyal izolasyonun önemine dikkat çekmek için yazıldı. Türkiye’yi evde kalmaya, sakin kalmaya davet eden sözlerle seslenenler ise, sağlık çalışanları oldu.

Prodüksiyonu 106 film, Vokalistliğini rap müzik sanatçısı Asil Koç’un üstlendiği şarkının söz, müzik ve düzenlemesini ise yine tanınmış bir müzisyen Murat Çekem yaptı. Acıbadem Sağlık Grubu’nda görev yapan doktorlar, hemşireler, laborantlar ve sağlık teknisyenleri ise ellerinde tuttukları sosyal içerikli mesajlarla kamera karşısına geçti. Koronavirüsle ilgili koruyucu bilgilerin yanı sıra koruyucu önlemlerin ön plana “Evdekal” isimli klip, 22 Mart tarihinde (dün) sosyal medya hesaplarından yayınlandı. Büyük bir viral etki yapan “Evde Kal” klibi, büyük beğeni topladı. Özellikle, virüs korkusu nedeniyle toplumsal psikolojinin de olumsuz etkilendiği bu günlerde, rap’in hareketli melodik yapısı, sosyal mesaj içeren sözleriyle oluşan klip, hızla yayılmaya devam ediyor…

“Evde Kal” şarkı sözleri

evinde kal! - bekle! - çıkma bir yere!  -boşver herşeyi- görüşmeleri iptal et! - evin olsun karantinan! - sevenlerini ihmal etme! - bilinçsizce tükettik herşeyi! - fark etmedik herşey ters gidiyordu- hazır evdeyken bir düşün- belki de dünya hepimize ders veriyordu…- elini kolunu gidip yıka çabuk! - evde kal!  -kendini izole et ve al sonuç! - evde kal! - geçecek bu günler kendini koru! - evde kal! eninde sonunda gülecek yüzümüz hepimiz için güçlü kal! - düşmanın kod adı korona! - taşıma oraya buraya! - boyuna posuna bakmadan getirir oyuna- ama bu benzemez oyuna! - bulaşır aşına, suyuna- kendini teslim et hekimlere! - bana birşey olmaz deme! -sakın ha! - sakin ol! - tedbir al! - evinde kal! - evinde kal!