Gündem
08 Mayıs 2021 13:19 Son Güncelleme: 08 Mayıs 2021 13:22

Sağlık Bakanlığı'ndan ilginç paylaşım: Çılgın Hırsız devrede

Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı alınması gereken tedbirlere dair bir animasyon yayınladı.

Sağlık Bakanlığı sosyal medya hesabından, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında özellikle uyulması gereken kurallar konusunda vatandaşın dikkatini çekmek için çizgi filme başvurdu. Filmde, "Çılgın Hırsız" serisinin Gru karakteri ve minyonlar Kovid-19'a karşı tavsiyeler veriyor.

Bakanlık sosyal medya hesabından "Çılgın Hırsız filminin kahramanları Gru ve Minyonlar’ın, Covid-19 pandemisinin üstesinden gelmek için sizlere önerileri var" mesajı ile birlikte çizgi film paylaşıldı.

Çılgın Hırsız çizgi filminin kötü kalpli hırsızı Gru ile çizgi karakterler minyonların yer aldığı animasyonda, "Mecbur kalmadıkça evden çıkmayın, birbirinize karşı nazik olun" mesajı verilirken, maske, mesafe, hijyen kuralları anımsatılıyor. Animasyonda, evde kalacaklara da “yemek yapın, toplantılarınızı uzaktan yapın” gibi tavsiyeler veriliyor.

"ÇILGIN HIRSIZ" NEDİR?

Çılgın Hırsız (Despicable Me) animasyon film serisi ilk olarak 2010'da sinemalarda yayınlandı. ABD merkezli filmde, "Gru" ve "Minyonlar" gibi karakterler yer alıyor. Filmde, kötü kalpli Gru karakterinin soygun planları ve bu planlar sırasında karşılaştığı zorluklar anlatılıyor.