Sağlık
24 Haz 2021 07:08 Son Güncelleme: 24 Haz 2021 12:07

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu! Aşıda 18 yaş sürprizi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan koronavirüs aşısı ile ilgili 18 yaş sürprizi geldi.

Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Fahrettin Koca, Cuma gününden (25 Haziran) itibaren 18 yaş üstüne aşı yapılacağını söyledi.

İşte Koca’nın açıklamaları…

“Biz özellikle şu dönemde hızla 18 yaş ve üzeri olan vatandaşımızı aşılamak istiyoruz. Bunu ne kadar erken dönemde yapabilirsek toplumsal bağışıklığı sağlamış olabileceğimizi ve ülkeye girişi oma ihtimali olan mutasyonlara karşı tedbir anlamında çözüm olacağına inanıyoruz. Şu an 25 yaşa kadar inmiş oldu.

Bugünden söyleyebilirim, Cuma günü itibariyle 18 yaşından gün almış olan bütün vatandaşlarımızı tanımlamış olacağız. Yani Cuma gününden itibaren 18 yaşından gün almış olan herkes randevu alabilir olacak.

Bizim hedefimiz 18 yaş üstü aşılanabilir olma durumu 55 milyona yakın vatandaşımız olduğunu. Kurban Bayramı’na kadar en az yüzde 70’ini en az bir doz aşılanmasını sağlamak istiyoruz. Vatandaşlarımızın erken dönemde aşılarını olmalarını özellikle rica ediyorum. Bu yazı daha rahat geçirmek, bayramı bayram gibi geçirmek için gayretlerimiz olmalıdır.

DELTA VARYANTI

Delta plus varyantını henüz ülkemizde tespit etmedik. Delta varyantıyla ilgiliyse şu anda 134 vakamız oldu. Toplam 16 ilimizde görüldü. İllerde dağılımı giderek artmaya başladı. Ağırlıklı olarak İstanbul’da görüldü. 134 vakanın 82’si İstanbul’da, Düzce’de 18, Van’da 8, Ankara’da 4, İzmir’de 3, diğer illerimizde de 1-2 şeklinde olmak üzere toplam 16 ilimizde görüldü.

KAÇ AŞI GELDİ

Şu ana kadar ülkemize 34 milyon doz Sinovac geldi. Şu anada kadar gelen Biontech aşısı 24 buçuk milyon oldu. Önümüzdeki pazartesi ve salı da teslimatlar gerçekleşecek.”