Sağlığa en zararlı 10 yiyecek açıklandı! New York Post sıraladı…

Dünya üzerinde bugüne kadar 'sağlığa zararlı yiyeceklerle' ilgili yapılmış çok sayıda araştırmayı derleyen New York Post gazetesi, en zararlı 10 yiyecekten oluşan bir liste hazırladı. Kahvaltılık sucuk, pastırma ve hindi füme gibi işlenmiş etlerin de bulunduğu listede, günlük hayatta en sık tüketilen gıdalar yer aldı.

Sağlığa en zararlı 10 yiyecek açıklandı! New York Post sıraladı… - Sayfa 1

PASTIRMA

Doktor Reyzan Shali, normal hücrelerin kanser hücrelerine dönüşme sürecine atıfta bulunarak, “Birçoğu, Dünya Sağlık Örgütü’nün karsinojenez söz konusu olduğunda pastırmayı tütünle aynı kategoride sınıflandırdığını bilmiyor” sözleriyle işlenmiş etin sağlığa zararına vurgu yaptı.

110
Sağlığa en zararlı 10 yiyecek açıklandı! New York Post sıraladı… - Sayfa 2

HİNDİ FÜME

Doktor Reyzan Shali, “Eti zararlı yapanın işleme süreci olduğunu açıklıyorum. Dolayısı ile daha sağlıklı hale getirmek için pastırmayı hindi ile değiştirmek bir şey ifade etmiyor” dedi.

210
Sağlığa en zararlı 10 yiyecek açıklandı! New York Post sıraladı… - Sayfa 3

KIZARMIŞ YİYECEKLER

Ruh Sağlığı Diyetisyeni olarak tanınan diyetisyen Angela L. Lago, “Hiç kızarmış yiyecekler yemeyin demiyorum, ancak kızarmış yiyecekler kimsenin diyetinin temelini oluşturmamalı. Genel olarak, kızarmış yiyecekler yağ, tuz ve kalori bakımından daha yüksektir, bunların tümü kalp sağlığı ve obezite geliştirme riskini artırmaktadır” dedi.

310
Sağlığa en zararlı 10 yiyecek açıklandı! New York Post sıraladı… - Sayfa 4

PATATES CİPSİ

Illuminate Labs tıbbi danışman Andrea Paul, bu popüler atıştırmalık yiyeceklerin sağlığa zararını şu sözlerle açıklıyor: Düşük besin değeri, kullanılan ucuz yağ ve yüksek miktarda sodyum.

410