Gündem
05 Kas 2023 00:38 Son Güncelleme: 05 Kas 2023 00:40

Sağanak yağışın esir aldığı megakenti saat verip uyardılar! 'Vatandaşlar dikkatli olsun'

İstanbul Valiliği ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün peş peşe uyarılarının ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağış başladı. Yağışın gece saatlerine kadar devam edebileceği vurgulanırken, yaşanabilecek sel ve su baskınlarına karşı vatandaşların dikkatli olması istenildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği megakenti etkisi altına alan sağanak yağış nedeniyle vatandaşların sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunmasını istedi.

UYARILAR PEŞ PEŞE VERDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği'nin art arda gelen uyarılarının ardından megakentte gök gürültülü sağanak yağış başladı. Yağış zaman zaman şiddetini artırırken, vatandaşlar zor anlar yaşadı.

"SEL VE SU BASKINLARINA KARŞI DİKKATLİ OLUN"

Valilikten yapılan açıklamada, vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

"ULAŞIMDA AKSAMALAR YAŞANABİLİR"

Meteoroloji Genel Müdürlüğü de İstanbul için sarı renkli uyarıda bulunarak gece saatlerine dikkat çekti. Kuvvetli yağışın gece saatlerine kadar süreceğini belirten Meteoroloji, ulaşımda aksamalar ve yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtti.