Medya
05 Nis 2010 17:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:12

''ŞAFAK SEZER'İN SELİME HEMŞİRESİ FAZLA OLMUŞ!..'' VİDEO

Hangi Milliyet yazarı Şafak Sezer'in oynadığı Vodafone reklam filmini eleştirdi?

Şafak Sezer’in Selime hemşiresi fazla olmuş

GSM sektöründe rekabet çok şiddetlendi. Sektördeki tüm kuruluşlar  ayrışabilmek için çeşitli yenilikler arıyor. Her üç operatör de, esprili reklamları tercih ediyor. Bu yüzden, markalarını komedi alanında öne çıkan isimlere teslim ediyorlar. Turkcell Şahan Gökbakar, Avea Ozan Güven, Vodafone Şafak Sezer’le dizi tadında reklam kampanyaları yaratıyorlar.
Pazarın en büyük oyuncularından Vodafone, Turkcell’le açık ve net bir rekabet içinde. Yeni müşteri kazanmak için sürekli yeni teklif geliştiriyor. Şafak Sezer’in komik tiplemeleriyle, rakibinin zayıflıklarını anlatmanın yollarını arıyor. Görsel tutarlılığı yüksek, akılda kalıcı yaratıcı işler çıkarıyor.
Ancak, komedi zor bir dal. Bir süre sonra, ince espriler azalabiliyor. Kara mizah ve abartının dengesini tutturmak her zaman kolay olmuyor. Örneğin, Selime Hemşire’li kampanyada doz fazla kaçmış. Yüzüstü yatan  hasta, büyüyen iğne, sevimsiz hemşire Vodafone gibi bir dünya markasına yakışmamış. Ayrıca, Türkiye’nin dört bir yanında zor koşullarla çalışan hemşirelerimiz adına da, bu korkunç hemşire prototipi kırıcı olmuş.

Fatoş Karahasan/Milliyet