Gündem
25 Tem 2013 12:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:18

ŞAFAK SEZER'İN REKLAMLARI DURMUŞ, İŞLERİ KESİLMİŞTİ!

Muğla'nın Datça İlçesi'nde, sahneye çıkmadan önce basın mensuplarına Gezi Parkı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kırca, Gezi Parkı eylemlerine katıldığı için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan özür dileyip, elini öpmek istediği ileri sürülen oyuncu Şafak Sezer’in ise halktan özür dilemesini istedi.

Türkiye’de son bir yılda önemli değişiklikler yaşandığına dikkat çeken usta oyuncu Levent Kırca, "Geçen sene de Atatürkçüydüm, geçen sene de Cumhuriyet’ten yanaydım ve onu savunuyordum. ’Ne yapılacaksa, demokratik yollardan yapılacak’ diyordum. Bu sene de aynı şeyleri söylüyorum. Ama geçen seneye nazaran sanat ne kadar yok edildiyse, artık tiyatrolar, opera, bale senfoni orkestraları kapatılmak üzere, heykeller yıkılıyor. Türkiye’de yasaklar, baskılar ne kadar artıyorsa ve bu artış halkın galeyana gelme anlamında isyana gelmesine de yol açtı. Gezi derinişi mesela. Türkiye’de halk ayaklandı, gençler ayaklandı. Bu demokratik yoldan bir ayaklanmaydı" dedi.

"AYAĞIMA GELSİNLER"

Halkın yaşam biçimine karışılmasını istemediğine işaret eden Kırca, "Halk, "İçkime, hayatıma, dinime, özgürlüğüme karışma’ diyor. Ben de aynı doğrultuda, aynı düşüncede kimsenin önünde diz çökmeden, kimseden özür dilemeden, hatta ’Benden özür dilesinler. Ayağıma gelsinler’ diyorum. Çünkü Atatürk beni böyle şımartmış, "Ben sanatçının ayağına giderim’ demiş. Ben aynı çizgimi sürdürüyorum. Atatürkçüyüm, Cumhuriyetçiyim. Ama ne yapılacaksa yasal yollardan, demokratik yollardan yapılmalı diyorum" diye konuştu.

"ŞAFAK, SUDAN ÇIKMIŞ BALIĞA DÖNDÜ"

Gezi Parkı eylemlerine katıldığı için Başbakan Reccep Tayyip Erdoğan’dan özür dileyip, elini öpmek istediği ileri sürülen Şafak Sezer ile ilgili açıklamalarda da bulunan Kırca, "Şafak, Taksim’de direnişe gitti diye, adamın önünü keserseniz, iş hayatına son verirseniz, reklamlarını durdurursanız, TV dizilerinin anlaşmalarını iptal ederseniz, çocuk sudan çıkmış balığa döner. Onu korumuyorum, onu eleştiriyorum. Şafak’a açık bir mektup yazacağım. ’Şafak, böyle olmaz. Türk halkından özür dile’ diyeceğim. Çünkü aslolan Türk halkıdır" dedi.

Hakkında açılan davaların arttığını, bunların kendisi için gurur kaynağı olduğunu belirten Kırca, eskiden halkın oyunların sonunda ayağa kalktığını; şimdi sahneye çıktığında, oyunun başında ayağa kalktını belirtti. Kahramanlık yapmadığını, görevini yaptığını hatırlatan Kırca, "Türkiye Cumhuriyeti’nden yanayım. Cumhuriyeti korurum, kollarım, Atatürkçüyüm. Bu eğer suç ise, ben bu suçu işlerim, işlemeye de devam edeceğim" diye konuştu.

BİN KİŞİ İZLEDİ

Daha sonra, Levent Kırca’nın da rol aldığı, araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu suikastini konu alan ’İçeridekiler’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Amfitiyatroda sahnelenen oyunu yaklaşık bin kişi izledi.