Gündem
22 Mayıs 2022 18:15 Son Güncelleme: 22 Mayıs 2022 18:48

Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde yeni gelişme! Son firari sanık Esenyurt'ta yakalandı

Beşiktaş eski yöneticisi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun 27 Ocak'ta İstanbul'daki restoranında uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesine ilişkin aranan son firari sanık da Esenyurt'ta polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı.

İstanbul Yeşilköy'de, 27 Ocak günü avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu ortağı olduğu balık restoranında öldürülmüştü. Olaya ilişkin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 10 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilirken, diğer 9 sanığın ise değişen oranlarda hapisle cezalandırılması istenmişti.

SON FİRARİ SANIK YAKALANDI

Hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilen ve firari durumda olan son sanık Serkan Dakman yakalandı. Dakman Esenyurt'ta yakalanmasının ardından işlemleri için emniyete götürüldü.

10 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Serkan D'nin "tasarlayarak kasten öldürmeye iştirak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile "silahla kasten yaralamaya iştirak" ve "silahla birden fazla kişiyle birlikte iş yerinde geceleyin yağmaya teşebbüs" suçlarından 3 yıl 9'ar aydan 10 yıl 6'şar aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.