Medya
27 Eki 2012 19:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:18

SADİ CELİL CENGİZ BAYRAMDA NE YAPAR?

İşler Güçler'in sevilen oyuncusunun bayramı, köyde ninesinin elini öperek kutlaması suç oldu! Murat Tolga Şen talihsiz NTV yayınını yazıyor.

İşler Güçler ekibinin katıldığı programları mutlaka takip ederim. Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Sadi Celil Cengiz’den oluşan çeteyi seviyorum. Son olarak Ahmet ve Sadi’yi NTV’de yayınlanan “Bayram Karşılaşmaları” programında izledim. Dilara Gönder adında gayet üstten konuşan birine epey tahammül etmek zorunda kaldılar.

O iki adamla bu kadar gergin bir sohbet yapmak nasıl mümkün oldu inanın bilemiyorum. Dersine hiç çalışmadığı, sorduğu sorulardan belli olan sunucu konuklarını rahat hissettiremedi.

Dananın kuyruğu, Dilara hanımın “Bayram sabahı ne yaparsınız”? sorusunu sorduğu sırada koptu. Sanırım konuklarından “Röpteşambırım üstümde, British breakfast’ımı yaptıktan sonra salonda viskimi yudumlayıp geçen yaz avladığım geyik kafasını seyrederim” gibi bir cevap bekliyordu ki, Sadi’nin “kurban keseriz, köyde ninemin evinde toplanırız” cevabını çok avam buldu. "Hadi ya, hep öyle mi yaparsınız" dan sonra Sadi’den gelen “neden küçümseyerek sordunuz ki”? sualine bir ara öyle sinirlendi ki Ahmet Kural arayı nasıl bulacağını şaşırdı. Sadi Celil Cengiz net ama mahcup bir adam, mecburen sesinin tonunu düşürdü, sevimlileştirdi ama sunucu kızımız aldı bir kere sazı eline! Programın geri kalanında tırnaklarını geçirip durdu. NTV mümkünse daha sakin, sevecen, samimi birine yaptırsın bu bayram programlarını…

Bu, geleneği tümden reddeden modern ‘şeherlileri’ gerçekten anlamıyorum. Tamam, biz de öyleyiz ama memlekette hala bayram kutlayan, el öpen, aile olmayı, ailesiyle olmayı seven insanlar var ve bunlardan bazıları da oyuncu… Oyuncuysan ille de sıra dışı olacaksın şartı mı var? Sıradan insanın aslında ne kadar farklı ve gerçek olduğunu ispatladı o gün Sadi Celil Cengiz. Helal olsun! Ayrıca anne tarafından hemşeriymişiz, daha da sevdim kendisini…

twitter.com/murattolga